Периодичното гладуване е свързано с повече енергия и по-добро настроение,

...
Периодичното гладуване е свързано с повече енергия и по-добро настроение,
Коментари Харесай

Полезно или вредно е периодичното гладуване

Периодичното недояждане е обвързвано с повече сила и по-добро въодушевление , демонстрират данни от огромно изследване, извършено от английски откриватели и представено от Юнайтед прес интеренешънъл.

Изследователи от лондонския Кралски лицей са открили, че ограничението на потреблението на храна в 10-часов прозорец и недояждане през останалите 14 часа в денонощието имат позитивно влияние върху здравето . Експертите показаха резултатите от проучването по време на Европейската конференция по хранене. 

" Това е най-мащабното изследване отвън строго следена клиника, което демонстрира, че периодическото недояждане може да усъвършенства здравето в действителни условия ", сподели Сара Бери от Кралския лицей в публикувано прессъобщение. " Данните сочат, че не е належащо да сте доста прецизни, с цел да видите позитивни резултати ".

В проучването са взели участие 37 545 души, в това число 27 371, класифицирани като мощно ангажирани. Около 78 % от тази група са били дами на междинна възраст 60 години. Средният показател на телесна маса е бил 25,6, а нормалният така наречен прозорец за хранене - 11,3 часа.

Те са взели участие благодарение на профилирано приложение, като са помолени да се хранят както нормално през първата седмица. След това трябвало да лимитират потреблението до 10-часов прозорец за интервал от две седмици. Доброволците всекидневно записвали интервала, в който се хранят, силата, настроението и равнището на чувството за апетит.

Най-добри резултати са постигнали тези, които са поредни в спазването на режима на от време на време недояждане . При участниците, които несериозно одобряват интервалите за хранене, са регистрирани по-ниски сила и въодушевление, а също по-силен апетит. Резултатите били по-добри измежду доброволците , които имали дълъг прозорец за хранене преди началото на периодическото недояждане.

Сред мощно ангажираните участници в изследването 51 на 100 съобщили за леко понижаване на тежестта в продължение на две до 16 седмици.

" Това изследване добавя все по-големия брой доказателства, които демонстрират смисъла на метода на хранене ", споделя в публикуваното прессъобщение изследователката Кейт Бермингам от Кралския лицей. " Влиянието на храната върху здравето не е обвързвано единствено с това какво ядете, само че и с времето, в което избирате да консумирате ".

Предишни проучвания демонстрираха, че периодическото недояждане може да бъде дейно за понижаване на тежестта.

Наскоро експерти от Илинойския университет откриха, че участниците с диабет вид 2, които се хранят единствено през осемчасов прозорец сред обяд и 20:00 ч., са отслабнали повече от тези, които са ограничавали калориите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР