Пентагонът е възложил на SpaceX договор за изграждането на глобална

...
Пентагонът е възложил на SpaceX договор за изграждането на глобална
Коментари Харесай

Мъск прави за Пентагона военна версия на Starlink

Пентагонът е упълномощил на SpaceX контракт за построяването на световна мрежа от хиляди спътници. Проектът е наименуван Starshield и на процедура съставлява военната версия на Starlink.

Говорител на Космическите сили на Съединени американски щати удостовери, че на 1 септември SpaceX е получила едногодишен контракт за Starshield на оптималната стойност от $70 млн., написа dir.bg.

" Договорът на SpaceX планува даването на услуга от край до край за Starshield ", сподели представителят на Space Force Ан Стефанек пред CNBC.

На процедура спътниците на Starlink ще станат с двойно предопределение, тъй като ще могат да се употребяват за задачите на Starshield. Това значи, че в орбита ще има хиляди информационни интернет спътници, които ще са разполагаем на Пентагона.

SpaceX даде малко детайлности за планувания обсег и благоприятни условия на Starshield. Знае се единствено, че пентагонът ще се снабди с терминали и съоръжение, само че няма изясненост по отношение на спътниците в орбита. Към днешна дата Starlink има над спътника, а проектът е те да набъбнат до към 10 000. Пентагонът смята за значимо да може да употребява капацитета им. Това би направило армията на Съединени американски щати неуязвима за заглушаване, в случай че не бъдат унищожени всички спътници на Илон Мъск. Последното обаче е извънредно мъчно и основава риск от унищожаването на голям брой други спътници в орбита, поради разпръснатия галактически отпадък.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР