Пентагонът е разширил използването на морски транспорт за доставки на

...
Пентагонът е разширил използването на морски транспорт за доставки на
Коментари Харесай

САЩ извършват все повече военни доставки за Украйна по море

Пентагонът е разширил потреблението на морски превоз за доставки на оръжия за Киев, оповестява в. " Вашингтон пост ", като се базира на публични представители на американското министерство на защитата. В началото на съветската инвазия в Украйна Съединени американски щати правиха доставките си главно с военни самолети, защото по този метод оръжията идват най-бързо, отбелязва изданието. 
 
Доставките по море са почнали няколко седмици след началото на военните дейности, само че напролет потреблението на морски превоз се е разширило забележителното, откакто Вашингтон стартира да доставя на Украйна гаубици и друго тежко въоръжение, което изисква непрекъснато доставяне с боеприпаси с огромен диаметър, описват още източниците на изданието.
 
" След като започнахме да доставяме гаубици, към този момент знаехме, че ще ни трябват повече боеприпаси ", споделя полковник Стивън Путхоф, който е заместник-началник по интервенциите в Транспортното командване на Съединени американски щати и добавя, че таман това е основало нуждата от по-активното потребление на морски превоз.
 
" Така ние можехме да доставяме тази помощ, от време на време даже и преди да е постъпило искане ", отбелязва той. Докато военните самолети могат да изминават дистанцията от Съединени американски щати до Европа доста по-бързо, корабите поемат доста по-голямо количество товар, а това разрешава на Украйна доста да усили арсенала си за бъдещите акции във войната, изяснява американското издание. 
 
Според изданието по-широкото потребление на морския превоз за снабдяване въоръжение на Киев е знак, че Вашингтон чака усилване на спора в Украйна и че той може " да продължи още доста месеци и дори години ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР