Пенсионери, които пазаруват извън определения "зелен коридор" между 8 и

...
Пенсионери, които пазаруват извън определения "зелен коридор" между 8 и
Коментари Харесай

МВР-шефът обеща, че няма да се глобяват пенсионери за пазаруване извън зеления коридор

Пенсионери, които пазарят отвън избрания "зелен кулоар " сред 8 и 10 ч., няма да бъдат незабавно глобявани, даде обещание вътрешният министър Христо Терзийски. Преди да пишат акт за бъдеща санкция служителите на реда ще предизвестяват два пъти – устно и документално. Ако нарушителят е твърдоглав, ще се пристъпва към глоба.

"Основен инструмент на Министерство на вътрешните работи е отправянето на предизвестие. Първо се насочва устно такова. Ако това противоправно действие не стопира, можем да издадем писмен протокол. Едва по-късно, в случай че човек е настойчив да нарушава разпоредбите, може да се пристъпи към глоба, която е планувана в наредбите ", изясни Терезийски пред Нова телевизия.

Изявлението му пристигна ден след голям брой известия, че на редица места има безпорядък – пенсионери не се пускат в магазина след избраното време, чиновници на магазини им желаят персонални карти, с цел да открият възрастта им и така нататък Според Терзийски работещите в търговски обекти нямат такова пълномощие, само че пък имат обвързване да създадат такава организация, че заповедта на здравния министър за "зеления кулоар " да се съблюдава. Той изясни, че не му е докладвано за случаи на пенсионери, които са отказвали да изоставен магазина.

"Няма по какъв начин пенсионер да бъде санкциониран за това, че си е купил самун в 10.30 часа. В метрото служител на реда, в случай че види жител без маска, първо ще го прикани да си я постави. Той, в случай че има и е безкористен, ще го направи ", съобщи Терзийски.

Министерство на вътрешните работи има подготвеност да оказва помощ на незабавна помощ с превоз и хора и отвън София, сподели още МВР-шефът. В момента полицейски бусове транспортират заболели в столицата. Освен това служители на реда връчват предписанията за карантина от РЗИ, защото здравните инспекции не смогват с множеството случаи. Информация за карантинираните постъпва на всеки два часа в районните ръководства, изясни Терзийски. Екипи от по двама служители на реда обикалят адресите. Те са оборудвани с защитни средства както незабавните медици. Към момента има към 1300 чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са дали позитивни проби за ковид. Около 70 от тях са настанени за лекуване във ведомствената болница.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР