Пен Шуай даде първото си интервю за чуждестранна медия след

...
Пен Шуай даде първото си интервю за чуждестранна медия след
Коментари Харесай

Пен Шуай: Не са ме тормозили и не съм изчезвала


Пен Шуай даде първото си изявление за задгранична медия след мистериозното си изгубване в края на предходната година. В началото на ноември някогашната тенисистка разгласява статус в китайската обществена мрежа Weibo, в който описа са полов тормоз от страна на някогашния вицепремиер Жан Гаоли. Само няколко минути по-късно обявата бе изтрира, а Шуай изчезна безследно за към две седмици, преди да се появи още веднъж и да се отхвърли изцяло от думите си.

Китайката даде едночасово изявление пред Софи Дорган и Марк Вентуилак от френското издание L’Equipe, провело се в хотела в Пекин, в който е настанена делегацията на Китайския олимпийски комитет. Представителите на медията обаче са били много неприятно сюрпризирани от изискванията, които са им били сложени, с цел да се реализира диалогът с някогашната №1 на двойки.

Дорган и Вентуилак е трябвало да изпратят въпросите си авансово, а на диалога е участвал член на локалния Олимпийски комитет, който е превеждал отговорите на Шуай от китайски на британски. Друго изискване пред публицистите гласяло, че думите ѝ би трябвало да бъдат предадени буквално в Q&A формат.

Ето и най-интересните елементи от изявлението с Пен Шуай:

– Никога не съм казвала, че някой е упражнявал полов тормоз по отношение на мен по какъвто и да е метод.

– След отправените обвинявания обаче ти изчезна. Защо? Какво се случи?

– Не съм изчезвала. През цялото време бях в дома си в Пекин. Всички можеха да ме видят.

– Защо изчезна обявата ти от обществената мрежа Weibo?

– Аз я изтрих.

– Защо?

– Защото по този начин пожелах.

В умозаключение двукратната шампионка на двойки от Големия шлем декларира „Животът ми е това, което би трябвало да бъде: нищо особено“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР