Пелоси удари с чукчето - Камарата на представителите подкрепи разследването

...
Пелоси удари с чукчето - Камарата на представителите подкрепи разследването
Коментари Харесай

Гардиън: Пелоси удари с чукчето - Конгресът подкрепи разследването за импийчмънт на Тръмп

Пелоси удари с чукчето - Камарата на представителите поддържа следствието за импийчмънт на Тръмп, написа английският в. " Гардиън ". С вчерашното гласоподаване в долната камара на Конгреса на Съединени американски щати и признатата резолюция бяха заложени разпоредбите за прекосяването в обществена фаза на следствието за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. В резултат до две седмици може да се стигне до чувания в Конгреса, които ще се предават онлайн по малкия екран, показва вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Президентът беснее поради историческото гласоподаване за импийчмънта, написа " Индипендънт ". Изданието отбелязва, че преди гласуването на резолюцията, официализираща следствието за импийчмънт ръководителят на камарата Нанси Пелоси и ръководителят на комисията по разузнаването Адам Шиф са напомнили за сериозността на момента. Това разгневило републиканците Девин Нунес и Стив Скалийз, които обвинили опозицията, че се отнася към следствието все едно е някакъв набожен фетиш, и че организира интервенция в руски жанр. Вестникът добавя, че самият Тръмп е реагирал яростно в Туитър поради резултата от гласуването, определяйки следствието като: " Най-големия лов на вещици в американската история! "

В. " Дейли телеграф " дефинира вчерашното гласоподаване като знаков и исторически миг. Той акцентира, че това е първият случай от 21 години, когато камарата поддържа следствие за импийчмънт, каквото е имало единствено против трима други президенти в историята на Съединени американски щати - Андрю Джонсън, Ричард Никсън и Бил Клинтън.

" Файненшъл таймс " отбелязва, че с вчерашното гласоподаване демократите са почнали нова фаза в следствието за импийчмънт и добавя, че с това се приготвя сцената за трагични обществени чувания на някогашни и сегашни публични представители на Съединени американски щати.

" Вашингтон пост " разяснява, че вчерашните събития бележат забележителен прогрес в почналото преди пет седмици следствие на камарата и са провокирали изостряне на партийно-политическото озлобление в Съединени американски щати, с каквото значително се характеризира процесът на импийчмънт и президентското ръководство на Тръмп. Всекидневникът добавя, че вчерашното гласоподаване е било първото в следствието за импийчмънт на президента.

" Ню Йорк таймс " разяснява, че признатата през вчерашния ден от камарата резолюция е сигнал, че демократите имат задоволителна убеденост в събраните дотук доказателства, с цел да продължат нататък с следствието макар възраженията на републиканците.

Изданието показва, че след вчерашното гласоподаване демократите оттук насетне ще създадат напълно обществени своите дейности против президента. Това от своя страна съгласно вестника ще вкара двете съществени партии в Съединени американски щати в непознати за тях води и ще промени политическия пейзаж в Съединени американски щати.

Камарата одобри резолюцията за импийчмънта по строго партийни линии, написа " Уолстрийт джърнъл ".

Изданието разяснява, че гласуването, приключило с 232 гласа за против 196 срещу, демонстрира острата политическа поляризация във Вашингтон по въпроса за импийчмънта. Вестникът илюстрира тази своя констатация, като отбелязва, че за резолюцията са дали своят вот всички демократи като се изключи двама, а всички републиканци са дали своят вот срещу.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР