Пеларите, изпълнили договорите си по Националната програма по пчеларство (НПП),

...
Пеларите, изпълнили договорите си по Националната програма по пчеларство (НПП),
Коментари Харесай

Още 5 дни пчеларите подават заявления за финансово подпомагане

Пеларите, изпълнили договорите си по Националната стратегия по пчеларство (НПП), могат да подават заявки за заплащане в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “ до 15 август, в това число.

2 582 314 лв. е изплатената досега от Държавен фонд „ Земеделие “ финансова помощ по Националната стратегия по пчеларство (НПП) за 2022 г.

От 13 юни 2022 година, когато стартира приема на заявки за заплащане по програмата, досега са признати над 1700 заявки.

За всяка от посочените в контракта действия от ограниченията на НПП може да бъде подадено настрана заявление за заплащане.

Припомняме, че претендентите по Пчеларската стратегия би трябвало да са направили утвърдените им разноски в интервала от 1 август 2021 година до 31 юли 2022 година.

Важно условие е претендентът да има годна регистрация като аграрни собственик в регистъра на земеделските стопани на МЗХГ, да е подал настояща информация за пчелините и броя на пчелните фамилии в регистъра на пчелините воден от БАБХ, да няма отговорности към държавния бюджет, да не е осъждан.

Подадените заявки за заплащане подлежат, както на административни инспекции, по този начин и на инспекции на място за осъществяването на дейностите по контракта.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР