Пекинският център за иновативни хуманоидни роботи показа първия изцяло електрически

...
Пекинският център за иновативни хуманоидни роботи показа първия изцяло електрически
Коментари Харесай

Китай представи първия електрически робот, който може да тича

Пекинският център за новаторски хуманоидни роботи сподели първия напълно електрически робот, заяви MyDrivers. Моделът е кръстен Тянгонг. Хуманоидът има роботизирани ръце и крайници, може да се движи като човек. Представеният робот върви и да тича със скорост до 6 километра в час. Според учените това е първият в света сходен робот с електрическо задвижване. Той е висок 163 сантиметра и тежи 43 кг. За ориентировка в пространството Тянгонг получи датчици за триизмерно зрение и високоточна инерционна измервателна единица. В допълнение, роботът е оборудван с високоточни шестизмерни датчици за мощ.


В материала се показва, че за настройване на робота е употребен методът „ Обучение с прогнозиране и реплика на укрепване въз основа на паметта на положението “. Това разреши на хуманоидния робот да се научи да се движи естествено като човек. Освен това Тянгонг може да се приспособява към изменящата се среда без намесата на оператор.

В края на април участниците в европейския план RoboSAPIENs приказваха за основаването на невронна мрежа, която може да трансформира елементарен робот в адаптивен. Такива машини ще могат да се приспособяват към изменящата се среда. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР