Пекин заплаши САЩ с контрамерки, след като вчера Вашингтон включи

...
Пекин заплаши САЩ с контрамерки, след като вчера Вашингтон включи
Коментари Харесай

Пекин заплаши Вашингтон с контрамерки след нови санкции върху китайския бизнес

Пекин заплаши Съединени американски щати с контрамерки, откакто през вчерашния ден Вашингтон включи 60 китайски компании в черния си лист за експорт, съобщи Блумбърг.

„ Съединени американски щати злоупотребяват с контрола върху износа за угнетяване на предприятия, институции и лица от други страни “, се споделя в изказване на китайското министерство на търговията

Министерството на търговията на Съединени американски щати уточни като причина за новите наказания закани за националната сигурност и нарушавания на човешките права. Сред фирмите в черния лист личат имената на водещият прозиводител на чипове SMIC и  игантът в производството на дронове SZ DJI Technology Co.

„ Подобни дейности навредиха съществено на интернационалния стопански и търговски ред, кна разпоредбите за международна търговия и на сигурността на световната верига на доставки “, споделят още от китайското министерство на търговията.

Най-големият производител на дронове в света DJI съобщи, че е „ отчаян “ от глобите, само че разясни, че това няма да попречи на американските му клиенти да продължат да купуват неговите артикули.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР