Пекин ще направи всичко по силите си, за да загубя

...
Пекин ще направи всичко по силите си, за да загубя
Коментари Харесай

Тръмп: Пекин ще направи всичко по силите си, за да загубя президентските избори

Пекин ще направи всичко по силите си, с цел да изгубя президентските избори в Съединени американски щати през ноември;. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп в изявление за Ройтерс.

Пред организацията Тръмп съобщи, че преглежда разновидности по повод последствията за Китай поради вируса.

Тръмп от дълго време упреква Китай за пандемията от COVID-19, която по данни на Ройтерс докара до гибелта на минимум 60 хиляди души в Съединени американски щати и потопи американската стопанска система в дълбока криза, влошавайки възможностите на Тръмп да завоюва втори президентски мандат.

Президентът републиканец, който понесе доста рецензии, че не е подхванал навременни ограничения, с цел да приготви Съединените щати за пандемията, съобщи, че Китай е трябвало да уведоми света по-рано за ковид.

Попитан дали обмисля да употребява въвеждане на нови мита върху вноса от китай или опрощаване на дълг към страната, той отговори:„ Има доста неща, които мога да направя. Разглеждаме обстановката “.

„ Китай ще направи всичко по силите си, с цел да изгубя тази конкуренция “, сподели още Тръмп, като добави, че съгласно него Пекин желае Джо Байдън да стане президент.

„ Те непрекъснато PR, с цел да се показват като почтени “, съобщи Тръмп, във връзка с китайските публични лица.

Той добави, че постигнатото с китайския президент Си Цзинпин съглашение, което е целяло да понижи комерсиалния недостиг на Съединени американски щати с Китай, е повлияно доста зле от икономическите вреди, нанесени от вируса.

Високопоставен чиновник от администрацията на Тръмп съобщи в сряда, че неофициалното „ помирение “ в словесната война сред Тръмп и Си, което бе контрактувано с телефонен диалог през март, към този момент е завършило.

Тогава двамата водачи дадоха обещание, че държавните управления им ще си сътрудничат в битката против пандемията. През последните дни обаче Вашингтон и Пекин си разменят тежки обвинявания за произхода на вируса и реакцията към него.

Макар че Тръмп и неговите подчинени поддържат остра изразителност против Китай, те заобикалят директните нападки против Си, който американският президент неведнъж е наричал „ другар “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР