Пекин осъди изявленията на Лондон и Вашингтон за необходимостта от

...
Пекин осъди изявленията на Лондон и Вашингтон за необходимостта от
Коментари Харесай

Китай призова САЩ и НАТО „да не се пъхат носа в Тайван“

Пекин осъди изказванията на Лондон и Вашингтон за нуждата от въоръжаване на Тайван, като уточни, че сходни диалози подклаждат фракционизъм на противоречивия остров и са в прорез с политиката на " един Китай ".

Припомняме, че тази седмица английският външен министър Лиз Тръс и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се изрекоха в поддръжка на изпращането на оръжия в Тайван.

„ Отхвърляме изказването на секретаря Блинкен по време на чуването в Конгреса на 26 април, че администрацията е решена да се увери, че Тайван разполага с всички нужни средства, с цел да се отбрани против всяка евентуална експанзия “, туитира ръководителят на Информационния офис на външното министерство в четвъртък. Китай Се Юундзюн.

По-рано представителят на китайското външно министерство Ван Венбин насочи " строго предизвестие към американската страна ":

„ Историческата наклонност на обединяването на Китай не може да бъде овладяна и правилото на обединен Китай е това, което лежи в основата на мира и стабилността. Вашингтон не би трябвало да подценява мощната решителност, увереност и потенциал на 1,4 милиарда китайци да пазят националния суверенитет и територията си. В противоположен случай, в случай че е по този начин, американците рискуват да платят непоносима за себе си цена. "

Глобалното НАТО

Ван Венбин също по този начин разкритикува английския външен министър, която се застъпи за основаването на „ световен НАТО “, който ще „ взе участие в Индо-Тихоокеанския район “ и ще въоръжи Тайван по същия метод, както Англия и нейните съдружници в този момент въоръжават Украйна.

„ НАТО претендира, че е отбранителна организация, само че в реалност блокът непрестанно основава борба и безредици “, сподели Ван. „ НАТО изисква от другите страни да съблюдават главните правила на интернационалните връзки, само че в това време безсмислено води войни и хвърля бомби върху суверенни страни, убивайки и премествайки почтени цивилни.

Струва си да се обмисли въздействието на разширението на НАТО на изток върху дълготрайния мир и непоклатимост в Европа. НАТО унищожи Европа. Сега се пробва да корумпира Азиатско-Тихоокеанския район и даже света.”

Припомняме, че неотдавна, след началото на съветската специфична интервенция в Украйна, американските политици ускориха нападателната си изразителност против Китай, с цел да отвлекат вниманието му и най-малко по някакъв метод да предотвратят доближаването с Москва.

Очевидно Вашингтон счита, че най-лесният метод да се притиска и сдържа Пекин е основаването на лично огнище на политическо и военно напрежение наоколо до него. И Съединени американски щати започнаха безусловно да напомпват оръжия в Тайван, който се счита за самостоятелна страна, до момента в който Китай го приема за своя лична територия. А американските политици към този момент започнаха скрито да пътуват до острова и да водят някакви секрети договаряния с неговите управляващи.

Това не ви ли припомня за нещо?

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР