Пекин. Китай ще изпрати свои военни самолети в Тайланд за

...
Пекин. Китай ще изпрати свои военни самолети в Тайланд за
Коментари Харесай

„Анадолска агенция“: Китай и Тайван ще проведат съвместни учения

Пекин. Китай ще изпрати свои военни самолети в Тайланд за взаимно военно обучение през идните почивни дни, с цел да „ задълбочи практическото съдействие “ сред двете страни, заяви китайското министерство на защитата в петък, представено от „ Анадолската организация “ .

Военновъздушните сили на двете страни ще проведат обучение, наречено Falcon Strike 2022, в тайландската кралска военновъздушна база Удорн в неделя, се споделя в изказването на ведомството.

„ Ще бъдат включени основни курсове за образование като въздушна поддръжка, удари по наземни цели и разполагане на дребни и огромни войскови елементи “, се прибавя в изказването.

Ученията се организират на фона на ескалацията на напрежението в Тайванския проток, откакто ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети Тайван предходната седмица, предизвиквайки широкомащабни военни учения на китайските въоръжени сили към самоуправляващия се остров.

В учението ще вземат участие изтребители, изтребители-бомбардировачи и самолети за ранно предизвестие на Китайската национална освободителна войска.

„ Съвместното обучение има за цел да ускори взаимното доверие и другарството сред военновъздушните сили на двете страни, да задълбочи практическото съдействие и да насърчи непрекъснатото развиване на всеобхватното стратегическо съдействие сред Китай и Тайланд “, се изяснява още в известието на китайското МО.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР