ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч вече има френски образователен

...
ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч вече има френски образователен
Коментари Харесай

Езиковата гимназия в Ловеч със звание за високо ниво на френския език

ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ в Ловеч към този момент има френски учебен етикет (LabelFrancÉducation). Така Езиковата гимназия се подрежда измежду гимназиите с най-високо равнище на преподаване на френски език в България. Знанието се присъжда от външното министерство на Франция, оповестиха от пресцентъра на община Ловеч.

Стартирало през 2012 година, LabelFrancÉducation е звание за учебните заведения в чужбина, които вземат участие в разпространението на въздействието на френския език и просвета, като част от националното им обучение. Признават се и се ценят напъните на образователните заведения, обществени или частни, които оферират на своите възпитаници интензивно проучване на езика и преподаване на предмети на френски език, което им дава опция да открият многообразието на езика. Също по този начин има за цел да насърчи възпитаници и родители към едно билингвално франкофонско образование в чужбина, на високо равнище и с доста положителни достижения.

Това звание за качество се присъжда от френското министерство на външните работи, откакто се произнесе междуведомствена консултативна комисия, формирана от представители на френското министерство на външните работи, министерството на образованието на Франция, на Агенцията за образование на френски език в чужбина и френската световна задача. През 2020 година тази мрежа има 456 двуезични курса, ситуирани в 60 страни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР