Печатът в Гърция днес коментира реакциите на обявените от правителството

...
Печатът в Гърция днес коментира реакциите на обявените от правителството
Коментари Харесай

Печатът в Гърция с отзвук от острите политически сблъсъцив парламента

Печатът в Гърция през днешния ден разяснява реакциите на оповестените от държавното управление стопански и обществени ограничения през тази и идната година, както и острия конфликт в Народното събрание по време на дебата за избор на доверие към държавното управление на Алексис Ципрас, който ще бъде гласуван на следващия ден, заяви Българска телеграфна агенция.

" Катимерини " оповестява, че както интернационалните институции, по този начин и пазарите са посрещнали отрицателно оповестените от държавното управление ограничения. Доходността на гръцките държавни скъпи бумаги се усили, а акциите, главно банковите, бяха подложени през вчерашния ден на мощен напън. Институциите резервираха въздържан звук, тъй като не желаят да бъдат въвлечени в предизборни игри. Въпреки това заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис акцентира, че " е значимо Гърция да остане вярна на контрактуваните финансови цели ".

Вестникът се стопира и на извънредно острите нападки, които си размениха в Народното събрание през вчерашния ден Ципрас и водачът на опозиционната Нова народна власт Кириакос Мицотакис, които стигнаха и до взаимни обвинявания против фамилията на другия. В словото си Мицотакис упрекна Ципрас в двуличие с препоръчаните стопански ограничения, като въпреки това напомни и скорошния скандал с ваканцията на премиера на яхтата на прочут корабопритежател и нещастието с пожара в Мати предишното лято. Мицотакис упрекна Ципрас и че изнудва депутатите си, като е трансформирал поискания избор на съмнение против заместник-министъра на опазването на здравето Павлос Полакис във избор на доверие към цялото държавно управление.

Ципрас отговори, че тактиката на опозицията е да популяризира клюки, да очерня съперниците си, да хвърля тиня и неистини. Той попита какви са програмните оферти на Нова народна власт и я упрекна, че програмата й в действителност е толкоз отблъскваща, че тя се пробва да я скрие. Според Ципрас програмата на опозицията е тази на Международния валутен фонд и на " вашия антигръцки другар (Манфред) Вебер ".

" Ефимерида звук синдактон " написа, че препоръчаните от държавното управление стопански и обществени ограничения ще дадат глътка въздух на пазара и потребителите. Според вестника намаляването на Данък добавена стойност за публичното хранене, храните и силата ще докара до увеличение на потреблението и увеличени данъчни доходи.

Изданието оповестява, че участниците на пазара правят оценка ограниченията позитивно, като задачата е изгодата от тях да доближи и до крайните консуматори. От 13-ата пенсия ще се възползват 2,5 милиона пенсионери.

Вестникът написа и за отговора, който Ципрас даде нощес на обвиняванията на Мицотакис, че е бил на отмора на яхтата на корабопритежателя Периклис Панагопулос. Без да отхвърля, че е бил там, Ципрас съобщи, че няма нищо за криене и сподели, че (за разлика от Мицотакис - б.р.) той не произлиза от богато семейство, което в никакъв случай не е работило друго, с изключение на политика. Ципрас загатна положението на фамилията на Мицотакис и направи подмятания за съмнителния темперамент на финансирането му.

В отговор, както оповестяват множеството гръцки издания, Мицотакис предизвести Ципрас да не се занимава със фамилията му и загатна, че фамилията на самия Ципрас е имало бизнес връзки с военната хунта в интервала 1967 - 1974 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР