Печалбата на банката за 2017г. е 752 млн. паунда. ©

...
Печалбата на банката за 2017г. е 752 млн. паунда. ©
Коментари Харесай

Royal Bank of Scotland отчита печалба за пръв път от 10 години

Печалбата на банката за 2017г. е 752 млн. паунда.

© Adnan Abidi
Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Активите на капиталовите фондове са достигнали рекордните 3.6 милиарда лева

Ръстът на финансовите пазари и търсенето на различна рентабилност са в основата на растежа
24 фев 2018
Fintech компании ще имат достъп до банковите сметки в България

Новата платежна евродиректива беше призната с месец забавяне от Народното събрание
22 фев 2018
Най-голямата банка в Латинска Америка ще работи с Ripple

Блокчейн мрежа RippleNet се явява съперник на интернационалната платежна система SWIFT
22 фев 2018 Royal Bank of Scotland (RBS) регистрира първата си годишна облага от 2007 година до момента. Доброто показване на банката обаче беше помрачено от композиция от смесено предизвикателно последно тримесечие на предходната година и невъзможността на кредитора да уреди правните си въпроси в Съединени американски щати, оповестява Financial Times.

Финансовите резултати

RBS е постигнала чиста облага от 752 млн. паунда в съпоставяне със 7 милиарда паунда чиста загуба за 2016 година По този метод насъбраната загуба на банката от 2008 година до момента възлиза на 59 милиарда паунда. Представянето й надмина упованията на анализаторите, които предвиждаха чиста годишна загуба от 592 млн. паунда. Очакваше се през последното тримесечие RBS да регистрира огромен еднократен разход за уреждането на обвиняванията от страна на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. От институцията упрекват RBS в продажба на скъпи бумаги, обезпечени с високорискови ипотечни заеми. През октомври анализатори от Deutsche Bank разгласиха изследване, в което правят оценка санкциите по обвиняванията на сред 3 и 7.5 милиарда паунда.

Делото против компанията обаче към момента не е завършило, а основният изпълнителен шеф на RBS Рос Макюън съобщи, че не може да " даде настояща информация " за това по какъв начин се развиват договарянията, като се изключи че се надява въпросът да бъде организиран през 2018 година

Символична облага

И въпреки всичко първата позитивна година от близо десетилетие е " алегоричен миг за компанията. Конкурентите на RBS във Англия също регистрираха усъвършенстване на финансовите си резултати. Lloyds означи устойчиво показване през 2017 година, като разпредели дивиденти на обща стойност 1 милиарда паунда, а от Barclays дадоха обещание да усилят притока на средства към вложителите.

Трудното завръщане на RBS към позитивната рентабилност обрисува до каква огромна степен международната икономическа рецесия е засегнала финансовата система. По време на рецесията държавното управление на Обединеното кралство беше насила да придобие дял в банката на стойност 46 милиарда $, като за момента загубите от инвестицията са обилни. С подобряването на международната икономическа атмосфера и уреждането на правните въпроси банката последователно стабилизира бизнеса си, увеличавайки опцията за продажба на каузи от 71%, който държавното управление има.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР