Пазарните анализатори не приеха добре новината за сделкатаСделката на HCL

...
Пазарните анализатори не приеха добре новината за сделкатаСделката на HCL
Коментари Харесай

Индийци купуват част от IBM Software за $1,8 млрд.

Пазарните анализатори не одобриха добре новината за договорката

Сделката на HCL и IBM е най-голямата покупка от страна на индийска компания за ИТ услуги

HCL Technologies ще придобие софтуерни активи от IBM Corp. за 1,8 милиарда $, оповестиха от компанията в петък. Това е най-голямата покупка от страна на индийска компания за ИТ услуги в историята на софтуерната промишленост.

Предмет на договорката са седем софтуерни платформи от IBM. Това ще й даде късмет да разшири наличието си в области като търговия, сигурност и маркетинг – опция за над 50 милиарда $. С сходен ход индийската компания се надява да усили облагите си, заяви Ройтерс.
още по тематиката
HCL Tech е профилирана в решенията за така наречен „ огромни данни “, разбори и изчислителни облаци. Фирмата е благосъстоятелност на шестия най-богат човек в Индия – Шив Надар. Компанията е по-малка от локалните си съперници Tata Consultancy Services и Infosys.

Пазарните анализатори не одобриха добре новината за договорката. Според някои от тях, покупката няма стратегически смисъл за HCL в дълготраен проект, защото компанията към този момент поддържа партньорство с IBM за по-голямата част от продуктите, които купува, и „ заплаща изключително “ за контракта.

Самите артикули, които индийската компания придобива, са в средата или в края на виталния си цикъл и евентуално няма да донесат „ освен това от едноцифрен напредък “, съгласно индийските анализатори Axis Capital. Акциите на компанията поевтиняха след анонса.

За IBM договорката е опция за по-нататъшно избавяне от старите бизнеси, до момента в който компанията се концентрира върху облачните калкулации. Американският колос в последно време бе усложнен, поради намаляващите продажби на програмен продукт и свитото търсене на мейнфрейм сървъри. Сред активите, които IBM ще продаде, са продуктът за ръководство на устройства с висока степен на сигурност BigFix, софтуерът за маркетинг-автоматизация Unica и решение за взаимна работа
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР