Пазарджишката Районна прокуратура е образувала досъдебно производство за прегазеното навръх

...
Пазарджишката Районна прокуратура е образувала досъдебно производство за прегазеното навръх
Коментари Харесай

Прокуратурата пое случая с прегазеното куче, изпращат пари от чужбина за лечението му

Пазарджишката Районна прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за прегазеното точно на Бъдни вечер в село Мало Конаре. Това оповестиха от държавното обвиняване. Разследването се води за закононарушение по чл.325б от Наказателния кодекс - проявена свирепост към гръбначно животно - куче, в резултат на което е настъпило тежко увреждане.

Под управлението на Районна прокуратура-Пазарджик са осъществени голям брой дейности по следствието - три огледа на местопрестъпление, в процесуалното качество на очевидец са разпитани шест лица, назначени са експертизи. Активните дейности по делото не престават, оповестява " Монитор ".
свързани новини8359на 25.12.20215411на 27.12.2021
Предстоят разпити на очевидци, правене на експертизи и възможното привличане в процесуалното качество на обвинен на лицето, посочено като причинител.

52-годишният водач от Пазарджик Николай Делииванов, който прегази с джипа си „ Сузуки Гранд Витара “ бездомното Роска в село Мало Конаре, е освободен от ареста на полицията. Той дал показания, че, без да желае, бил минал с возилото си през лежащото на пътя и не го бил видял. Раненото животно е било оперирано сполучливо в пловдивската ветеринарна клиника “ Провет “, където ще остане под наблюдаване 10 дни, заяви Трифон Кабуров, доброволецът, който откара четириногото в клиниката.

След тези 10 дни кучето Роска ще бъде поето от друга доброволка, която ще се грижи за него до цялостното му възобновяване и намирането на приемен дом.

За интервенцията са събрани дарения в размер на над 2200 лева в друга валута. Още хора, в това число от Съединени американски щати, Аржентина, Норвегия, Англия, Холандия, Германия и други оферират да се включат финансово, с цел да оказват помощ за лекуването на Роска.

Днес от 12:00 ч. на площада в Мало Конаре би трябвало да се организира кротичък митинг от поданици на селото, които ще желаят заслужено наказване за водача на джипа.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР