Пазарът, все така доминиран от магнитно-резонансната технология, ще достигне 16

...
Пазарът, все така доминиран от магнитно-резонансната технология, ще достигне 16
Коментари Харесай

Безжичното зареждане прониква навсякъде в дома

Пазарът, все по този начин доминиран от магнитно-резонансната технология, ще доближи 16 милиарда $ до 2029 година

Безжичното зареждане на електроника последователно завладява домовете, само че се бави при електрическите коли (снимка: CC0 Public Domain)

Очаква се пазарът на системи за безжично зареждане да доближи 16 милиарда щатски $ до 2029 година спрямо 6,4 милиарда $ през 2024 година При междинен годишен ритъм на напредък от 20,3% през интервала най-популярната технология ще остане сегашният любимец, вграждан в мебели и интериорни решения от всевъзможен тип.

Значителен фактор за напредък, обвързван с развиването на пазара за безжично зареждане, е интензивното нахлуване на интелигентни и портативни устройства, възходящото търсене на безжично зареждане в електрически транспортни средства, все по-настойчивото условие за станции за зареждане с голям брой устройства, както и възходящата наклонност за консолидиране на благоприятни условия за зареждане в мебели, инфраструктури, интелигентни домове и IoT устройства, показва пазарният анализатор Markets and Markets в своя анализ на пазара до 2029 година
Магнитен резонанс
Безжичното зареждане условно може да се раздели на няколко типа, съгласно другите технологии: магнитен резонанс, апостериори и радиочестотно. Магнитният резонанс е способ за безжично зареждане, изискващи огромно количество мощ – до 11 kW. При тази технология медна намотка бива прикрепена към предавателя, а друга – към приемника. Това е най-универсалният способ за безжично зареждане и се употребява за обекти като електрически коли, преносими компютри, компютри и прахосмукачки.

Тъй като навлизането на електрически транспортни средства нараства, то през интервала до края на десетилетието ще следим фрапантно нарастване на възприемането на магнитния резонанс в всекидневието.
Най-вече за потребителска електроника
Различните приложения на безжичното зареждане включват автомобилостроене, потребителска електроника, опазване на здравето и други приложения.

Повсеместното разпространяване на смарт телефоните, крайъгълен камък на всекидневието ни, докара до всеобщото нахлуване на безжичното зареждане като неразделна функционалност. Акцентът на бранша върху удобството на потребителя и усъвършенстваното преживяване докара до консолидираното на безжично зареждане в устройства като смарт телефони, таблети, смарт-часовници и други джаджи.

Възходът на носимите технологии в допълнение подхранва търсенето. За компактни и дребни устройства като смарт-часовници потребителите избират „ безпроблемното преживяване “ при зареждане да е обезпечено от безжичната технология.
Мебели с безжично зареждане
Очевидна наклонност на пазара е възходът на мебелите с функционалности за безжично зареждане. Производителите оферират голямо многообразие от благоприятни условия: нощни шкафчета, кафе-масички и кухненски плотове с вградени подложки за безжично зареждане.

Още от появяването на първите оферти за масички с безжично зареждане по време на Световния мобилен конгрес през 2015 година до момента палитрата непрекъснато се уголемява. Заедно с това нараства и броят на предложенията за „ комплекти “ за безжично зареждане, които потребителите независимо могат да вградят в своите домове.
В автомобила
Друга мощно възходяща наклонност е оборудването на колите – било то електрически или пък с ДВГ – с все по-голям брой средства за безжично зареждане на джаджи. Подобно на дома, и в колата хората търсят метод да захранят своите все по-многобройни устройства.
А за електрически автомобили?
През 2024 година безжичното зареждане на електрическия автомобил остава функционалност, която към момента ще чакаме. Повечето от новите електрически коли нямат благоприятни условия за безжично зареждане. Все отново производителите стартират да дават обещание, че скоро ще предложат и сходна опция. Един от най-големите производители на е-коли неотдавна разгласи, че ще стартира да предлага „ подложки “ за безжично зареждане на своите модели.

Безжичното зареждане за електрически автомобили предлага съблазнително предложение: всичко, което би трябвало да направи потребителят, с цел да зареди колата си, е да паркира на вярното място – и електричеството ще потече към батерията посредством магнитен резонанс. Привържениците на технологията я хвалят от години като по-просто и по-стабилно решение спрямо кабела, употребен през днешния ден.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР