Пазарът на недвижими имоти в Кипър преживява мини-бум, като първите

...
Пазарът на недвижими имоти в Кипър преживява мини-бум, като първите
Коментари Харесай

В Кипър се надпреварват да купуват имоти

Пазарът на недвижими парцели в Кипър претърпява мини-бум, като първите пет месеца на 2022 година са най-хубавите му за последните 14 години. До седмици следва да влезе в деяние новият електронен портал на поземления указател в облекчение на потребителите.

От януари до май тази година са подадени 5090 документи за покупко-продажба на недвижими парцели, което е най-високото достижение от 2008 година насам, оповестиха от Службата за поземления указател.

Броят им е с 42% повече от същия интервал на предходната година, а спрямо предпандемичната 2019 година нарастването е с 5%.

Най-високият растеж в продажбите на парцели – скок от 80%, се следи в град Пафос на западния бряг на острова.

Най-много покупко-продажби са подписани в най-големия крайбрежен град Лимасол. Те са над 1700, което е с 62% повече по отношение на петте месеца на предходната година, съобщи БНР.

Кипърци и чужденци бързат да закупят жилища, къщи и жилища, защото недвижимият парцел остава най-хубавият метод за отбрана на парите при растящата инфлация, разясняват специалисти в бранша.

Нова електронна форма на портала на имотния указател се чака да бъде въведена идващия месец, оповестиха от отдела за развиване на земята. С нея ще се усъвършенства обслужването на жителите онлайн.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР