Пазарът на марихуана се разраства и има голям потенциал, смятат

...
Пазарът на марихуана се разраства и има голям потенциал, смятат
Коментари Харесай

Tilray е първият производител на марихуана, който излиза на борсата в САЩ

Пазарът на марихуана се разраства и има огромен капацитет, считат анализатори

Пазарът на марихуана възлиза на 150 милиарда $. Още по тематиката
Канада позволи марихуаната за забавление
20 юни 2018
Aurora Cannabis купува MedReleaf в най-голямата договорка на пазара на канабис

Цената на сливането сред двете канадски компании е 2.5 милиарда $
16 май 2018
Lidl стартира да продава канабис в швейцарските си супермаркети

Продуктът коства 15 евро, съвсем не съдържа THC и е опция на тютюна
8 май 2018
Уолстрийт опитва с вложения в марихуана

Американският пазар на марихуана възлиза на 10 милиарда $
3 апр 2018
Разрастването на легалния пазар на канабис може да засегне алкохолната промишленост

Тютюневият бизнес може да пострада по-малко, демонстрира отчет на Euromonitor
18 мар 2018 Канадският производител на канабис Tilray излезе на фондовия пазар в Съединени американски щати, като акциите на групата се търгуваха за 17 $ на електронната борса Nasdaq в сряда. Това е първото първично обществено предложение на компания от бранша на огромна борса в Съединени американски щати, оповестява Financial Times.

Добро начало

Цената на акция от търговията в сряда е над предварителните упования за сред 14 и 16 $. По този метод компанията събра 153 млн. $ и пазарната ѝ капитализация беше 1.56 милиарда $.

Матю Кенеди, пазарен експерт по листвания на борсата в Renaissance Capital, разяснява, че договорката е значима за проектите за разгръщане на пазара на канабис. Листването на фондовата борса в Съединени американски щати дава огромна гласност на фирмите.

" В Съединени американски щати набирането на капитал е доста по-лесно и има разнообразни способи за вложения ", споделя Шон Щифел, управител в Navy Capital. Той изясни, че Вашингтон стартира " институционализиране " на вложенията в канабис.

Двете тържища - Nasdaq и NYSE, одобряват компании, които към този момент са листнати на фондовата борса в Канада, както и компании с бизнес за продукция или дистрибуция на канабис.

Бъдещето на промишлеността

Производителят на здравна марихуана Canopy направи двойно листване на акциите си на фондовата борса в Ню Йорк. От друга страна, съперникът ѝ Cronus търгува книжата си на Nasdaq от февруари тази година. Nasdaq е хазаин и на MTech Acquisition Corp, чиято цел е да придобива компании, свързани с пазара на канабис.

Употребата на марихуана за медицински цели е позволена на федерално или национално равнище в 29 страни, означават от Tilray. През октомври се чака Канада да стане първата огромна индустриална страна, която да легализира използването на марихуана от пълнолетни на федерално равнище. Към момента 180 млн. души използват постоянно марихуана, а международният пазар на канабис, в това число и незаконният, възлиза на 150 милиарда $ годишно, демонстрират данни на Организация на обединените нации.

Предоставената опция на пазара е примамлива за купувачите, само че има опасности поради законова неустановеност. Кенеди изяснява, че Tilray не бележи облага в мощно конкурентна промишленост.

Канадската компания е учредена през 2014 година и управлението към този момент се надява да стартира да работи на облага. През 2017 година Tilray регистрира чиста загуба от 7.8 млн. $, а след първото тримесечие на 2018 година тя беше 5.2 млн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР