Пазарът на газ ни е либерализиран и това са беззспорни

...
Пазарът на газ ни е либерализиран и това са беззспорни
Коментари Харесай

Борисов доволен, че пазарът ни на газ е либерализиран

Пазарът на газ ни е либерализиран и това са беззспорни обстоятелства, които ги омаловажават. Ако беше елементарно да го бяха създали до момента. Аз знам по какъв начин се водят договаряния с Газпром да намалиш 50% от цената, не 5%, а 50%.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при визитата си в цех " Неохим " Димитровград. Той беше съпроводен от вицепремиера Томислав Дончев.

Борисов акцентира, че доста крепко са стъпили в договарянията с Газпром и в резултат на това и намаляването на цената, на завода са върнати 17 млн. лева, които помогнали за запазването на доста работни места.

Премиерът разясни, че в този момент не престават по тематиката със зелената сила.
 Интерконекторът с Гърция да е подготвен тази година, желае Борисов Обновена
Интерконекторът с Гърция да е подготвен тази година, желае Борисов

Премиерът ще изиска от Европейска инвестиционна банка да ускорим заплащанията

В тази връзка вицепремиетът Томислав Дончев съобщи, че се планува поддръжка от милиард и 600 млн. лева пряк фонд за бизнеса , като огромна част от тези пари са за зелен преход.

Нови 900 млн. лева има и по проекта за възобновяване, тъкмо за зелен преход, уточни Дончев.

По отношение на имунизациите Борисов означи, че са предложили със аероплан да докарат имунизациите, с цел да не се бавят.

Според него всеобщо хората желаят да се имунизират. " Това е единственото решение да живеем. В момента имаме над 1 900 инфектирани - вълната се подвигна. Единственият метод да я спрем е с ваксини ", безапелационен беше Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР