Пазарът на електрически велосипеди се разраства в световен мащаб и

...
Пазарът на електрически велосипеди се разраства в световен мащаб и
Коментари Харесай

Econic One - българска Тесла, но на две колела

Пазарът на електрически колела се разраства в международен мащаб и сме очевидци на същинска гражданска война в превоза. Съвсем естествено, и инвеститорският интерес към промишлеността към този момент е доста огромен.

Самият Арнолд Шварценегер стана рекламно лице на българския бранд. " Терминаторът " и някогашен губернатор на Калифорния бе сниман в Мюнхен със smart електрически велосипед на марката Econic One.

Шварценегер бе " изловен " от камерата на минувач, дoкато дружно с околните си се наслаждаваше на Октоберфест и хубавото време в Мюнхен с велосипедите Adventure и Bandit - два от моделите на нашумялата българска марка.
 Снимка 623644
Българските байкове печелят известност в цяла Европа и Съединени американски щати със смарт технологията, която е основана и поддържана у нас. В момента марката жъне триумфи на две от най-големите изложби в Европа - Velo 2023 в Париж и Eurobike във Франкфурт.

А ББР е на гребена на вълната с Econic One. През 2022 година компанията подписа контракт с Фонда за финансови вложения, който е част от Групата на банката и влага 2,5 милиона евро в развиването й.

Умният напредък на Econic One

България е измежду петте най-големи производители на колела в Европа. Econic One е водещ състезател в дизайна, производството и пазарното развиване на висококачествени електрически байкове със smart технология.

Средства, които компанията получава от Фонда, се влагат в разрастването на IT и продуктовите отдели, както и в навлизането на нови пазари. Във компанията работят 70 души от България, Германия и Съединени американски щати.

Зелени и чисти градове с доста велоалеи - това е фантазията на Галин Бонев, създател на Econic One. А огромната му цел е компанията да се трансформира в " Тесла " на електрическите колела.

Идеята за Econic One се ражда през 2015 година във Варна, когато Галин търси нов, по-удобен и прелестен метод да се придвижва из града. Сглобява самичък първия си електрически велосипед и животът и кариерата му поемат в друга посока.

За 5 години събира дребен екип, с който опитва и усъвършенства технологията, до момента в който се стигне до днешните екологични умни колела. Те разрешават на потребителите, наред с други неща, да локализират и наблюдават велосипеда си (например при положение на кражба), да го заключват отдалечено и да го споделят с другари и семейство.
 Снимка 623643
Електрическите колела са в пъти по-икономични от всяка друга форма на превоз. Те са по-леки от колите, по-енергийно ефикасни, заемат по-малко място, по-устойчиви са и по-лесни за консолидиране в екосистемата на градския превоз.

Tака че в случай че едно пътешестване с велосипед значи едно пътешестване с кола по-малко, ние се движим в вярната посока като общество.

В тази посока е и Зелената промяна на ББР. Банката е приела предизвикването да поддържа постоянния и бърз расгеж на компанията, както и амбициозните ѝ проекти допустимо най-вече хора по света да се насладят на велосипедите на бъдещето.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР