Италианският премиер Джорджия Мелони предизвика въпроси, след като лично поздрави

...
Италианският премиер Джорджия Мелони предизвика въпроси, след като лично поздрави
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Премиерът на Италия прегръща убиец

Италианският министър председател Джорджия Мелони провокира въпроси, откакто персонално поздрави наказан палач на летище покрай Рим с „ цялостни почести “.

Чико Форти, който беше наказан на пожизнен затвор във Флорида през 2000 година за убийството на хотелиера Дейл Пайк, дойде на италианското военно летище Пратика ди Маре в неделя, откакто Мелони контракти прехвърлянето му от Съединените щати, успявайки там, където предходните италиански държавни управления се провалиха.

Дипломатическият прелом беше приветстван на всички места, само че решението на Мелони да посрещне Форти с отворени прегръдки не беше.

„ Той беше посрещнат с цялостни почести. Всичко, което липсваше, беше аленият килим “, сподели Валтер Верини, сенатор от лявоцентристката Демократическа партия (PD), имайки поради фотоси, на които министър председателят се усмихва топло със подписани ръце, до момента в който посреща 65-годишния в Италия.

„ Работата по привличането на Чико Форти стартира преди доста време и ние настоявахме мощно за това; в това число и аз “, добави Верини, говорейки пред италианския ежедневник Corriere della Sera в понеделник. „ Добре е, че това държавно управление си свърши работата “, добави той. „ Но това, което направи министър председателят Мелони, е недопустимо.

Ляво насоченият италиански вестник Il Fatto Quotidiano също изрази неразбиране. „ Не разбирам повода да го посрещна с огромна пищност “, гласи заглавие в понеделник от колумниста Леонардо Бота.

„ Разбирам законното задоволство от дипломатическата интервенция “, написа Бота, „ само че ми убягва за какво Мелони би видяла опцията за агитация в посрещането, с огромна пищност, на човек, приет за дефинитивно отговорен – даже в случай че той постоянно е заявявал, че е почтен.”
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР