Паула Бадоса е сред големите тенис открития на изминалия сезон

...
Паула Бадоса е сред големите тенис открития на изминалия сезон
Коментари Харесай

Бадоса отпусна едва три гейма на съперничката си и се класира за 1/16-финалите на АО!


Паула Бадоса е измежду огромните тенис открития на миналия сезон и неслучайно испанката заема едно от челните места измежду фаворитките за купата на Аустрелиън Оупън. Шампионката от Индиън Уелс демонстрира също толкоз въодушевяващ тенис и през 2022-ра, откакто завоюва купата в Сидни и към този момент заема рекордното си шесто място в международната класация.

Днес пък иберийката удължи победната си серия на австралийска земя, надигравайки квалификантката Мартина Тревизан с разгромното 6:0 6:3 и по този начин се класира за третия кръг на шампионата, където ще се изправи против надарената украинска тийнейджърка Марта Костюк, която по-рано през днешния ден се наложи над опитната Сара Сорибес Тормо.

Бадоса откри днешната среща по впечатляващ метод, до момента в който италианката очевидно сподели по какъв начин избира играта на клей и повдигаше топката прекомерно доста, което даваше опция на фаворитката да владее самодейността и тя трупаше завършващи удари с лекост в актива си. Доминацията на испанката се задържа за дълго на корта и тя не даде нито гейм на съперничката си в първата част.

Тревизан въпреки всичко се отърси от тежкото начало и отрази два брейкбола на старта на втория сет, с цел да резервира някаква конспирация в мача, само че международната номер шест нямаше желание да губи ненужно време в съответния дуел и осъществя скъп пробив в петия гейм, а оттова насетне загуби единствено две точки на личен начален удар, с което подпечата крайната си победа.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР