Пътят към 6-ите парламентарни избори за последните 2 години е

...
Пътят към 6-ите парламентарни избори за последните 2 години е
Коментари Харесай

ПП-ДБ отрязаха ГЕРБ-СДС за кабинет. Задават ли се 6-ите поредни избори за последните 2 години, или да?


Пътят към 6-ите парламентарни избори за последните 2 години е открит, за разлика от няколко автомагистрали на територията, наречена България.

Няма да подкрепим първия мандат. “

Това съобщи Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “, след многочасови съвещания (заедно и поотделно) на двете групи от обединението ПП-ДБ.

Днес имахме доста задълбочено обсъждане на Коалиционен съвет, на Национален съвет и в този момент на парламентарна група. Отговорът е: не, разгласи Петков.

Че няма да бъде подсилен първият изследователски мандат за сформиране на държавно управление, удостовери и Христо Иванов, който също е съпредседател на ПП-ДБ, както и съпредседател на Демократична България.

След тяхното решение и след вчерашната внезапна реакция на Корнелия Нинова (БСП) излиза наяве, че опитът на ГЕРБ-СДС да предложат експертно държавно управление отпред с еврокомисаря Мария Габриел, е изцяло провален. Уклончивите позиции на Движение за права и свободи и Има Такъв Народ от през вчерашния ден единствено допълват обречеността на опита. Вероятно за това принесоха и самоубийствените братоубийствени войни в прокуратурата, които не стихват и към тях се чакат нови серии и продължения.

Започваме да работим за втория мандат, в който виждаме единствената опция пред България да не върви на шести избори “, съобщи Кирил Петков.

Как ще реагират ГЕРБ-СДС, можем единствено да гадаем, само че не е мъчно да отгатнем.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви, че от обединението започват консултации с всички политически сили в Народното събрание за тяхната подготвеност да поддържат съответни промени в Конституцията.

Ситуацията от последните дни удостоверява нашата позиция, че българската политическа и институционална система не може да се възстановява без дълбока смяна в Конституцията във връзка с Висш съдебен съвет и прокуратурата. Всичко останало дава къси съединения, тъй че ще стартираме този диалог, с цел да забележим има ли политическа база, на която да се образува конституционно болшинство, с цел да бъде осъществен вторият мандат “, сподели Христо Иванов.

„ Ще беседваме с всички политически сили, както и с „ Възраждане “, посочи Иванов. Което докара много политически анализатори до лек ступор – пропутинската партия на Костадинов (когото, кой знае за какво, назовават Копейкин) от дълго време заявява, че ще договаря единствено със себе си и с никой различен.

Единственото, за което се тормозиха значително самостоятелни специалисти по труд и работна мощ, беше бъдещата орис на госпожа Мария Габриел. Тя, безусловно преди часове, подаде оставка като еврокомисар и оставката беше призната от госпожа Урсула фон дер Лайен. Има действителна опция амбициозната (според европейското издание Politico) госпожа Габриел да се окаже на трудовата борса в България, която, повярвайте, не е прелестно място.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР