Пътуването с влак изобщо не е за подценяване. То е

...
Пътуването с влак изобщо не е за подценяване. То е
Коментари Харесай

Рекордът за най-дългия влак в света

Пътуването с трен въобще не е за подценяване. То е измежду обичаните ни способи за пътешествия таман тъй като дава опция да се любуваме на прелестни естествени гледки.

Една от тях се намира в Швейцария - страната може да се похвали с един от най-забележителните направления. Става дума за Албула-Бернина, включен в листата на международното завещание на ЮНЕСКО.

Той е считан за един от най-зрелищните влакови направления в света с помощта на невероятните алпийски гледки, които разкрива - вагоните минават през доста старинни планински градчета, десетки виадукти и мостове.

Всичко това дотук описваме с доста добра причина. Именно по този маршрут е минал най-дългият пътнически трен в света, на който към този момент му е приет върхът.

Поводът за събитието са били честванията във връзка 175-ата годишнина на железниците в Швейцария, само че дано в този момент споделим любопитните детайлности за влака.

В него са ситуирани 4550 места, разпределени в 100 вагона. Влакът е пропътувал маршрута Албула-Бернина за към един час, а железопътни запалянковци даже са отишли до долината, с цел да следят по какъв начин вагоните се вият 25 километра през Алпите.

Ренато Фашиати, основният изпълнителен шеф на Rhaetian Railway споделя, че опитът за слагане на международен връх е бил проведен освен с цел да се отпразнува 175-ата годишнина на швейцарските железници, само че и с цел да се покаже на света хубостта на пътуванията с трен в страната.

Той признава, че проблемите, свързани с Covid пандемията, са оказали въздействие и върху пътуванията с трен, а за реализирането на пътуването с най-дългия трен в света, механически провокации също не са липсвали.

Интересно е обаче, че 7 машинисти и 21 техници са работили в най-дългия трен в света, с цел да подсигуряват, че той ще се движи по релсите безпрепятствено и без никакви проблеми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР