Пациентските организации Заедно с теб“ остро осъдиха бездействието на държавата,

...
Пациентските организации Заедно с теб“ остро осъдиха бездействието на държавата,
Коментари Харесай

Пациентски организации: Осъждаме бездействието на държавата, което е позволило незаконните трансплантации

Пациентските организации „ Заедно с теб “ остро осъдиха бездействието на страната, което е разрешило противозаконните , както и пререждането на чакащите, оповестени от министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров.
Ето и цялостния текст от декларацията на пациентската организации „ Заедно с теб “.
 Здравният министър назначи ново управление на МБАЛ Лозенец Здравният министър назначи ново управление на МБАЛ " Лозенец "
Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на МБАЛ „ Лозенец “, освободи настоя...
" През годините към нас постъпваха сигнали за нередности, само че както Министерство на здравеопазването, по този начин и службите не предприемаха нужните дейности. Всички знаеха всичко и все пак мълчаха. Последните дни към Пациентски организации „ Заедно с теб “ постъпиха сигнали за заведени каузи от български жители с онкологични болести, подведени, съгласно потърпевшите, от Мишел Леви (маркетинг управител в болница Лозенец “) за трансплантации на стволови кафези в Израел. Засегнатите оповестяват за събирането на големи суми от български и украински пациенти и неосъществяване на трансплантациите. Това допуска опит с организирането на лекуване по линията Украйна-България-Израел.
Ние сме обезпокоени дали в една огромна университетска болница, субсидирана от страната, е проведен интернационален канал за търговия с органи, до момента в който България е на едно от последните места по трансплантации в Европейски Съюз и нуждаещите се наши пациенти се борят постоянно безрезултатно за живота си. Защо по този начин комфортно се закри Изпълнителната организация по трансплантация и се преобразува в дирекция? Агенцията работеше интензивно с пациентските организации на трансплантирани и нуждаещи се от трансплантации, и това осигуряваше бистрота, само че очевидно е пречело. Защо се разрешава пререждане на нуждаещи се? Защо страната не обезпечи правдивост и бистрота при избора на реципиенти? Липсата на надзор от страна на страната докара до огорчението както на пациенти, по този начин и на честни лекари. "
Декларацията е подписана от Пенка Георгиева, Пациентски организации „ Заедно с теб ”, Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата „ Усмихни се ”, Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „ Бъдеще за всички ” и Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови болести.
Снимка: архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР