Пациентите с са по-слабо защитени от здравите хора след първата

...
Пациентите с са по-слабо защитени от здравите хора след първата
Коментари Харесай

Онкоболните са с по-слаба защита от здравите хора след първа доза ваксина

Пациентите с са по-слабо предпазени от здравите хора след първата доза от имунизацията против COVID-19 на Pfizer/BioNTech, заяви ДПА, представен от.
Изследване на биомедицинския проучвателен център на института " Франсис Крик " в Лондон и на Кингс колидж в Лондон сочи, че три седмици след първата доза от имунизацията равнищата на антитела са 39 на 100 при пациентите със злокачествени формирания на органи и 13 % при пациентите със злокачествени болести на кръвта. При хората без онкозаболявания равнищата на антитела доближават 97 на 100 три седмици след първата доза от имунизацията против ковид.
 Новите разновидности на ковид – за какво са по-опасни, какъв брой в действителност се заразяват наново? Новите разновидности на ковид – за какво са по-опасни, какъв брой в действителност се заразяват наново?
Всеки има глава на раменете си и може да реши дали в този момент е небходимо да отиде на ресторант. Така доцент Любомира Николаева-Гломб, ръков...
Когато втората доза се приема три седмици след първата, антителата при пациентите с онкозаболявания на органи скачат до 95 на 100. При хората, които чакат по-дълго за втора доза, не се следи възстановяване в отбраната. Пет седмици след първата доза антителата са 43 на 100 при пациентите с рак на органи, 8 на 100 при пациенти със злокачествени болести на кръвта и 100 % при хора без рак.
" Тези данни за отговора на имунизацията при онкологично болните сочи, че интервал от дванадесет седмици сред двете дози на имунизацията на Pfizer/BioNTech може да остави доста онкоболни уязвими на съществено протичане на COVID-19 ", споделят откривателите. Британските здрави управляващи слагат втората доза от имунизациите до 12 седмици след първата. Д-р Шееба Иршад от изследователския екип прикани за незабавна смяна на имунизационната тактика за уязвимите групи. Изследването е извършено измежду 205 души и към момента не е минало самостоятелен обзор, само че е първо по рода си, споделят учените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР