Пациентите, които се лекуват в болница от коронавирус, ще гласуват

...
Пациентите, които се лекуват в болница от коронавирус, ще гласуват
Коментари Харесай

Създадена е организация в софийските болници за гласуване на пациентите с коронавирус

Пациентите, които се лекуват в болница от ковид, ще гласоподават дружно с медицинския личен състав, който ги лекува в Коронавирус отделенията в София.

В Коронавирус отделенията във ВМА и " Пирогов ", а от общинските лечебни заведения - в " Княгиня Клементина ", е основана организация за гласоподаване на пациентите с ковид. В първа, втора и четвърта градска лечебни заведения има 55 пациенти с ковид. Така, че там извършват изискванията за най-малко 10 искащи да бъде формирана обособена секция за гласоподаване. Лечебните заведения обособяват мястото за гласоподаване, а при тях идва съответната СИК. Там ще се гласоподава с хартиена бюлетина. Доктор Борис Петров, шеф на болница " Княгиня Климентина ", разясни.

" Всички защитни средства за секционната комисия се дават от ЦИК. Ние имаме подготвеност, несъмнено до нощта, в случай че има някои пропуски в персоналните защитни средства за самата изборна комисия, несъмнено секционната комисия ще бъде качена в това поделение през обособен вход с обособен асансьор, който обслужва единствено Коронавирус пациенти и всичкия личен състав, който ги лекува ".

Създадена е организация за гласуването и на по-тежко болните пациенти. " Като авансово ще се подаде информация на ръководителите на секционните комисии кои пациенти нямат опция сега да са преносими и поради тяхното положение, само че имат предпочитание да гласоподават, да се отиде до леглото да може пациентът да гласоподава ".

Само пет заявки от карантинирани лица на територията на София са подадени за гласоподаване с преносима изборна кутия, които също не извършват изискванията за най-малко 10 искащи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР