Пациентът с първото изкуствено сърце“, реимбурсирано от НЗОК, Димитър Костов

...
Пациентът с първото изкуствено сърце“, реимбурсирано от НЗОК, Димитър Костов
Коментари Харесай

Зов за помощ: Димитър Костов от Смолян има нужда от средства за трансплантация на сърце

Пациентът с първото „ изкуствено сърце “, реимбурсирано от НЗОК, Димитър Костов от Смолян има потребност от средства, с цел да му бъде осъществена трансплантация на ново сърце в Съединени американски щати, заяви той във фейсбук.

„ От шест години съм с сложено „ изкуствено сърце “, което към този момент е с изминал период на валидност. На 16 май 2023 пристигна щасливата за мен новина – НЗОК издаде заповед, с която ще ми бъдат отпуснати средства за трансплантация на ново сърце. Дават ми нов късмет за живот. Въпреки тези средства за интервенцията, с цел да стигна до болничното заведение в Сан Диего, и за наложителния престой от най-малко година и половин, ще са ми нужни средства, които аз за жалост нямам “, написа Костов.

Той разгласи, че ще разгласява и медицинските мнения на " доктор Чилингирова (моят лекуваш кардиолог) и проф. Петков (директор на УМБАЛ " Проф. Александър Чирков " ), оферта от UC San Diego Health oт Адриан Камачо (мениджър на програмата за задгранични пациенти), контракт с НЗОК. Както и цялостен лист на всички донори с посочените суми и имена по сметките в банка CKB, PayPal и Revolut. " " Не искам никой да ми подарява средства на юнашко доверие “, добави той.

Който желае, може да го поддържа с банков превод към дарителска сметка IBAN BG35 CECB 9790 1042 8159 01 в банка ЦКБ – клон Смолян, с превод към PayPal сметка обвързвана с е-мейл, с превод към Revolut сметка 4165 9806 1224 9940.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР