Над 915 000 лв. предоставя през 2024 г. на здравни

...
Над 915 000 лв. предоставя през 2024 г. на здравни
Коментари Харесай

Общински лечебни заведения получават 915 000 лв. от Красива България

Над 915 000 лева дава през 2024 година на здравни заведения Министерството на труда и обществената политика (МТСП) посредством Проект „ Красива България “, оповестиха от ведомството за Zdrave.net. От там допълниха, че също по този начин за тази година са утвърдени планове за подкрепяне на хора от уязвими обществени групи на стойност над 785 000 лева. 

Три общински лечебни заведения – в Кнежа, Бяла Слатина и Самоков, ще получат финансова поддръжка в общ размер на над 400 000 лева, с цел да осъществят ограничения по възстановяване на болничната среда, излиза наяве от справката, която бе предоставена от МТСП.

МБАЛ Бяла Слатина ще разполага със 148 681 лева от „ Красива България “, с цел да направи главен ремонт на болничната кухня на обща стойност 376 408 лева Като бенефициент лечебното заведение ще обезпечи средствата, нужни за ремонта до този размер.

МБАЛ Самоков ще получи 108 292 лева, с цел да ремонтира един етаж от постройката, на който е ситуирано Хирургично поделение, като дофинансира ремонта със лични средства в размер на 132 357 лева

МБАЛ Кнежа пък ще има разполагаем 149 885 лева, които ще употребява за ремонт на пространства в Детското поделение на стойност 334 191 лева И в този случай лечебното заведение като бенефициент ще обезпечи дофинансиране със лични средства на ремонта.

Също по този начин „ Красива България “ дава близо 250 000 лева на Община Твърдица за ремонт на Медицинския център в града и обезпечаване на налична среда за посетителите на тази постройка.

Още две общини ще бъдат подкрепени от „ Красива България “ за поправки и възобновяване на лечебни заведения. В общинска постройка, употребена за поликлиника в Павликени, ще бъде построен асансьор, а в Банско ще създадат главен ремонт с опция за улеснен достъп и ще подобрят енергийната успеваемост на общинска постройка, употребена за здравно заведение.

Над 500 000 лева съфинансиране от „ Красива България “ ще получат и няколко центъра за обществени услуги на хора с увреждания в област Шумен. Сумите са предопределени за дневни центрове, центрове за обществена интеграция и рехабилитация и домове за хора от уязвими обществени групи – самотно живеещи и възрастни с деменция в няколко общини от региона – Каспичан, Каолиново, Смядово, Върбица и Шумен.

Финансова поддръжка ще получат и във великотърновското Ново село, където ще модернизират базата на Домашния обществен патронаж, както и Домът за възрастни хора с деменция в Дряново, където ще бъде построен асансьор.

През последните пет години сред 10% и 12% от предложенията за финансова поддръжка по план „ Красива България “ постъпват от здравни заведения, прецизират от МТСП. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР