Патрик Муратоглу е поредният тенис специалист, който се изказа против

...
Патрик Муратоглу е поредният тенис специалист, който се изказа против
Коментари Харесай

Муратоглу: Руските тенисисти не могат да кажат повече, без да изправят семействата си пред риск


Патрик Муратоглу е следващият тенис експерт, който се изрече срещу възбраната за присъединяване на тазгодишното издание на Уимбълдън против съветски и беларуски тенисисти.

„Това решение ме изненадва доста,“ сподели той пред Tennis Majors.

„Политиката би трябвало да се остави за политиците. Разбира се, сега тече война и съм сигурен, че всички сме срещу нея – в това число съветските и беларуските състезатели.“

Украинските тенисисти поддържаха мярката, наложена от All England Club и треньорът на Симона Халеп схваща това:

„Има война в страната им, техни другари и родственици са били убити или се опасяват да не загинат още на следващия ден. Разбирам за какво желаят строги осъденият против сътрудниците си от Русия и Беларус.

В същото време обаче счита, че тенисистите от страните на агресорите са заели оптимална позиция по тематиката и не заслужават сходно отношение:

„Семействата им към момента живеят в Русия – в случай че приказват против държавното управление, евентуално подлагат роднините си на риск. Мисля, че дават най-хубавото от себе си, без да поемат опасности,“ добави той.

Андрей Рубльов е най-явният образец за играч от Русия, който не резервира безмълвие по тематиката – още във втория ден от нашествието той написа „Моля ви, без война“ на камерата след своя победа.

Азаренка и Павлюченкова също се оповестиха срещу войната, а същото сториха Медведев и Хачанов .
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР