Пътният възел на АМ Струма в района на Кресна не

...
Пътният възел на АМ Струма в района на Кресна не
Коментари Харесай

Шишков не се нае да каже откъде ще мине трасето на АМ Струма

" Пътният възел на Автомагистрала " Струма " в региона на Кресна не се построява нелегално , а има позволение за градеж. Има и Оценка на въздействието върху околната среда, който щеше да изтече в края на май месец и тогава всяко едно строителство в региона на Кресна щеше да се трансформира в противозаконен градеж. Не е коментирано по никакъв метод да кажа и никой не може да се ангажира да каже от кое място ще мине трасето на автомагистралата ".

Това съобщи служебният районен министър Иван Шишков пред БиТиВи за митинга на жителите на Кресна за това от кое място ще минава Автомагистрала " Струма ".

По думите му екологията е значима за избора на трасе на автомагистралата.
 Иван Шишков: Има три разновидността за трасето на Автомагистрала
Иван Шишков: Има три разновидността за трасето на Автомагистрала " Струма "

Няма смисъл да се нагнетява ненужно напрежение с митинги в района

Регионалният министър изясни, че се е виждал с хората от Кресна в Министерство на регионалното развитие, посочил е Подробния организационен проект (ПУП) на градежа на Автомагистрала " Струма ". Става въпрос само и единствено за довеждане докрай на пътен възел на Автомагистрала " Струма ", сподели Шишков.

Той посочи, че голямата част от хората от дълго време чакат да бъде издигната цялата Автомагистрала " Струма ", а не да се построява пътен възел към последния лот на автомагистралата. В момента, тъй че Автомагистрала " Струма " е една от " спящите автомагистрали ", за които нямаме повече време да се бавим. Автомагистрала " Струма " всички я желаеме и тя би трябвало да бъде направена законно, с екологично законодателство и по отношение на плана, акцентира Шишков.
 От Зелено Движение упорстват да се резервира Кресненското дефиле при градежа на Автомагистрала Струма Обновена
От Зелено Движение упорстват да се резервира Кресненското дефиле при градежа на Автомагистрала Струма

Граждани и екоактивисти излязоха на митинг пред Министерство на регионалното развитие

Той посочи, че всички желаят екология и безвредни пътища , като ограниченията ще потвърдят кое е най-екологичното трасе за построяването на Автомагистрала " Струма ". Представете си сега, в случай че автомагистралата в този сектор на Кресна не се построи. На тези хора удобно ли им е тировете да минават през Кресна, запита районният министър.

Той уточни в умозаключение, че българските пътища са в неприятно положение, тъй като не са направени качествено.

Припомняме, че през вчерашния ден на довършителните действия по пътен възел Кресна на автомагистрала " Струма " и връзките към него, само че бе посрещнат от протестиращи. Местните поданици и природозащитници не са съгласни с построяването на магистралата през Кресненското дефиле.
 Жители на Кресна на митинг против планувания градеж на Струма
Жители на Кресна на митинг против планувания градеж на Струма

Местните поданици са срещу пътят от Симитли към Кресна през дефилето да бъде еднопосочен и скоростен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР