Пътните настилки се обработват постоянно срещу обледяване, съобщиха от АПИ.

...
Пътните настилки се обработват постоянно срещу обледяване, съобщиха от АПИ.
Коментари Харесай

Нормално е движението в страната, въпреки тежката зимна обстановка

Пътните настилки се обработват непрекъснато против обледяване , оповестиха от АПИ. Над 1000 машини са били на терен през нощта , с цел да се обезпечи сигурността на пътешестване при зимни условия.
 
Затвoрен е Tроянският проход . През проходите " Превала " и " Печинско " и по пътя Батак - Доспат камионите над 12 тона наложително би трябвало да бъдат без ремаркета и полуремаркета.
 
Целогодишно са затворени за придвижването проходите " Върбишки " и " Златишки ".
 
Забранено е придвижването на камиони над 10 тона през цялата година през проходите " Вратник " и " Твърдишки ". Целогодишно е неразрешено придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона през проходите " Петрохан " и " Шипка ", както и на товарни коли над 3,5 тона през проходите " Дюлински " и " Пампорово ".
 
През останалите проходи придвижването се реализира при зимни условия без въведени ограничавания.

 
Шофьорите, на които им следва пътешестване би трябвало да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи, приканват от АПИ.  -->
 
Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи. Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.
 
И придвижването на влаковете в страната се реализира обикновено , макар усложнената зимна конюнктура, оповестиха от БДЖ. Към сегашния миг всички бързи влакове се движат по разписание.

 
В ранните утринни часове на деня някои пътнически влакове са пристигнали в крайните си гари с минимални закъснения.
 
Железопътната инфраструктура в страната е проходима при актуалните зимни условия. Няма железопътни сектори, в които е прекратено влаковото придвижване.
 
Националният железопътен транспортьор приканва своите клиенти да търсят подпомагане от личния състав във влака при положение на видяни нередности като да вземем за пример незатворени преходни порти, липса на отопление във вагоните или насилствени престои.
 зима Gulliver/Getty Images
Летище София също работи обикновено в зимни условия , оповестиха от аерогарата.

Предвид усложнената метеорологична конюнктура от летището припомнят, че би трябвало пасажерите да бъдат на територията на летището най-малко 2 часа преди часа на политане. Актуална информация за полета им може да получават от самолетната компания и от уеб страницата на летище София.
 зима Gulliver/Getty Images

 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР