Пътните фирми готвят нови протести, ако обещаните им пари за

...
Пътните фирми готвят нови протести, ако обещаните им пари за
Коментари Харесай

Пътните фирми – готови на протест, ако не получат обещаното


Пътните компании готвят нови митинги, в случай че обещаните им пари за осъществени поправки не стигнат до тях. След като депутатите през вчерашния ден отхвърлиха опциите за разпределяне на пари, през днешния ден оповестиха, че ще търсят нови решения.

Работниците в строителните компании ще блокират още веднъж улици в София и пътища, в случай че не бъде открито решение, обявиха от сектора. Не са проблем парите, а че АПИ остава без пари за инфраструктура, съобщи Стефан Чайков от Браншова камара „ Пътища “, който в предишното е бил шеф точно в организацията.

Премиерът Кирил Петков изрази вяра, че Народното събрание ще откри решение: „ Надявам се всички политически партии, които гласоподаваха „ Против “, да премислят и да имаме късмет още един път да гласуваме това решение “.

От най-голямата парламентарна група в Народното събрание – Политическа партия, потвърдиха, че ще внесат ново предложение за разпределяне на пари към компаниите. „ Ще го гледаме на комисия вторник, в случай че бъде утвърдено, може да се гледа още идната седмица в зала “, изясни Настимир Ананиев.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че тежката обстановка е наследено от предходните ръководещи.

От „ ИТН “ пък завиха, че са внесли свое предложение за решение на проблема – през държавно разпореждане.

От „ Демократична България “ не разясниха тематиката.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР