Пътник на варненското летище се опита да пренесе в багажа

...
Пътник на варненското летище се опита да пренесе в багажа
Коментари Харесай

Българин опита да качи 20 литра ракия на самолета за Лондон

Пътник на варненското летище се опита да придвижи в багажа си 20 литра ракия. Алкохолът е бил в бутилки по 2 литра и е открит при митническа инспекция. При чекирането на българина за полета за Лондон в куфара му са открити също 1160 кутии цигари. Недекларираните акцизни артикули са конфискувани, а на пасажера е формиран акт.

Това е най-голямото количество алкохол, намирано в багаж на пасажер на варненското летище през тази година. През октомври пътник за Хамбург се опита да придвижи 2676 кутии цигари.

Агенция „ Митници “ припомня, че пасажерите могат да изнасят от страната до 40 кутии цигари с български бандерол, в случай че пътуват за друга страна членка на Европейски Съюз, и до 10 кутии цигари, в случай че пътуват за трета страна.

Пътници, които придвижват количества над лимита, подлежат на санкция. В случаите, когато пътуват за страна от Европейски Съюз, санкцията е от 1 000 до 4 000 лева при първо нарушаване. Глобата е от 200 до 250 на 100 от продажната цена на цигарите, когато пътуват за страна отвън Европейски Съюз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР