Пътник без никакъв опит в летенето приземи успешно самолет във

...
Пътник без никакъв опит в летенето приземи успешно самолет във
Коментари Харесай

Пътник приземява самолет край Флорида без да може да лети

Пътник без никакъв опит в летенето приземи сполучливо аероплан във Флорида, откакто водачът припадна, заяви Би Би Си.

Дарън Харисън се е прибирал от Бахамите и желал " просто да прегърне бременната си жена ", когато се случило немислимото. В разследване на здравословен проблем, водачът припада, а пасажерът на борда би трябвало да реагира бързо, преди самолетът да се разбие.

В аудио от борда на полета се чува пасажерът Дарън Харисън да споделя на контрола на въздушното придвижване, че се развива " сериозна обстановка ".

Авиодиспечер, който се занимава с образованието на нови водачи, оказва помощ на мъжа да спусне самолета и да го приземи на интернационалното летище Палм Бийч малко след обяд във вторник. По-късно двамата се срещнали на пистата и се прегърнали мощно.

Не е разкрито здравното положение на водача, само че той е настанен в болница за лекуване.

Разговор на борда сред господин Харисън и контрола на въздушното придвижване, които съумяха да овладеят трагичната обстановка:

Харисън: " Тук имам сериозна обстановка. Пилотът ми е некадърен да се движи или приказва. Нямам концепция по какъв начин да ръководя самолета. "

Контрол: " ATC: 333 Делта на Лима, Роджър, каква е вашата позиция? "

Харисън: " Нямам визия. Виждам крайбрежията на Флорида пред себе си, само че нямам визия къде тъкмо съм. "

Контрол: " Поддържайте крилата равни и просто се пробвайте да следвате брега, на север или на юг. Опитваме се да ви намерим. "

Робърт Морган, началник на полети на интернационалното летище Палм Бийч, бил в отмора, когато негов сътрудник отишъл да го уведоми за обстановката. Той е инструктор по хвърчене с повече от 20 години опит в ръководството на въздушното придвижване.

Уви, Морган в никакъв случай не е летял на съответния модел - едномоторна Cessna 208, американско произвеждане - само че е бил в положение да употребява карта на пилотската кабина на самолета, с цел да дава указания на летеца.

„ Знаех, че самолетът лети като всеки различен аероплан. Просто трябваше да го запазя спокоен, да го насоча към пистата и да му кажа по какъв начин да понижи мощността, с цел да може да се спусне до кацане “, сподели Морган.

След като героичният пасажер се приземил сполучливо, на записа може да се чуе по какъв начин треньорът Морган го хвали пред другите водачи.

— Казахте, че пасажерите са кацнали на земята? — отвърна водачът. " О, Боже. Страхотна работа ".

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати организира следствие сега.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР