Пътнически влак в Гърция, превозващ стотици хора се сблъска с

...
Пътнически влак в Гърция, превозващ стотици хора се сблъска с
Коментари Харесай

Трагедия в Гърция: 29 души загинаха в тежка влакова катастрофа

Пътнически трен в Гърция, пренасящ стотици хора се сблъска с приближаващ отсреща товарен трен в северната част на страната рано тази заран. До момента се оповестява за 29 жертви и минимум 85 ранени, оповестиха публични лица. Няколко вагона са дерайлирали, а най-малко три са избухнали в пламъци след конфликта покрай Темпе, малко градче до долината, в която са ситуирани огромни магистрални и железопътни тунели, на към 380 км северно от Атина. От болничното заведение в близкия град Лариса оповестиха, че минимум 25 души са получили доста тежки пострадвания, заяви „ Катимерини ”.  " Процесът на евакуация продължава и се прави при доста сложни условия заради сериозността на конфликта сред двата влака ", съобщи Василис Вартакоянис, представител на гръцката противопожарна работа.

Оцелели описват, че няколко пасажери са изхвърчали през прозорците на вагоните в резултат на удара. Други са се борили да се освободят, откакто пътническият трен се е изкривил и се е забил в полето до релсите. Спасителите са работили измежду гъст пушек, изваждайки от вагоните части метал, с цел да търсят заклещени хора. Пътниците, които са получили леки пострадвания или са невредими, са превозени с рейс до Солун, на 130 км на север. Железопътният оператор Hellenic Train заяви, че в пътническия трен, пътуващ в северна посока от Атина за Солун, втория по величина град в Гърция, е имало към 350 пасажери. В коментар за държавната телевизия Костас Агорастос, регионален шеф на област Тесалия, дефинира конфликта като " доста мощен " и съобщи, че това е " ужасна нощ ".  " Предната част на влака е била разрушена.... Наложи се да дойдат кранове и специфична подемна техника, с цел да разчистим отломките и да вдигнем вагоните. Има парчета, разхвърляни на всички места към мястото на злополуката ".

Длъжностни лица обявиха, че са се свързали с армията, с цел да окаже помощ. На мястото на случая са пристигнали към 150 пожарникари и 40 коли за спешна помощ, оповестиха от противопожарната работа. Все още не е известно каква е повода за конфликта.  " Имаше суматоха. В продължение на 10, 15 секунди беше безпорядък. Преобръщане, пожари, висящи кабели, счупени прозорци, хора крещяха, бяха в капан ", описа пред Би Би Си един от пасажерите във влака Стергиос Миненис.  " Беше като земетресение ", споделя различен пасажер на име Ангелос Циамурас пред локални медии. Hellenic Train се ръководи от италианската FS Group, която прави железопътни услуги в няколко европейски страни./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР