Пътна полиция“ ще извърши широколентови проверки в няколко обекта на

...
Пътна полиция“ ще извърши широколентови проверки в няколко обекта на
Коментари Харесай

„С бистър ум зад волана“: КАТ с широколентови проверки, дрегери по бензиностанциите

„ Пътна полиция “ ще извърши широколентови инспекции в няколко обекта на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) в страната. Проверките са част от акцията „ С избистрен разум зад кормилото “, на която беше обещано начало през вчерашния ден в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в София. Целта ѝ е предварителна защита на пътните катастрофи, провокирани от пияни и дрогирани водачи, показват уредниците от БПГА.

Широколентови инспекции ще има в бензиностанциите „ Петрол “ – София, гара Яна, „ НИС Петрол “ – Благоевград, „ Ромпетрол “ – Русе, бул. „ 3-ти март “ и „ ОМВ “ – автомагистрала Тракия 73 км, обект 4487 Виноградец. „ На тези бензиностанции, както и на други обекти в цялата страна, са сложени стационарни дрегери и ще се раздават еднократни тестери за определяне на алкохол. Тестването е непринудено и цели самоконтрол от страна на водачите, които потеглят на път за Великденските празници. То няма общо с инспекциите на Министерство на вътрешните работи и се прави настрана в обектите на БПГА “, показват уредниците.

„ Част от обектите ни са дали опция на представители на да правят широколентови инспекции, свързани с равнището на сигурност на колите, положението на водачите, както и дали към лидера, или моторното транспортно средство има издадено нарушаване и тяхното връчване “, изясни по време на старта на акцията Живодар Терзиев, ръководител на БПГА.

В рамките на тази акция „ Пътна полиция “ ще партнира, когато уредникът съобщи желанието си, само че това не значи, че в това време „ Пътна полиция “ няма да работи. Проверките и контролът ще не престават да бъдат реализирани, сподели преди дни контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “ – Главна дирекция „ Национална полиция “. Комисар Димитър Мичев, шеф на отдел „ Пътна полиция “, уточни, че за първите три месеца на 2023 година са открити над 2400 случая на ръководство на МПС след приложимост на алкохол и над 1200 – след приложимост на наркотични субстанции.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР