Патладжаните са сравнително специфичен зеленчук. Вкусът им или се харесва

...
Патладжаните са сравнително специфичен зеленчук. Вкусът им или се харесва
Коментари Харесай

Защо да удряме патладжаните с точилка, преди да ги сготвим

Патладжаните са относително характерен зарзават. Вкусът им или се харесва на хората, или не. Средно състояние няма. Въпреки това обаче фенове на синия домат не липсват. Мнозина опитват до унес в кухнята, когато става въпрос за подготвяне на ястие с патладжани.

Добрата вест е, че могат да се сътворят както локални ястия, по този начин и вкусни гозби, подобаващи за вегетарианци. Дори не се постанова да избирате, тъй като в множеството случаи ястията са на порции. Това значи, че можете да ги печете по едно и също време, само че с друга плънка.

В днешната публикация ще ви споделим рецептата за едни неповторимо вкусни патладжани, които се подготвят в действителност елементарно и бързо. Крайният резултат е свръхестествен. Има обаче една дребна специфичност, която ще ви накара да ахнете от учудване. Става въпрос за биенето на зеленчука с точилка. Имайте самообладание, напълно скоро ще разберете какво тъкмо имаме поради.
Как се подготвят най-вкусните патладжани?
Още преди да започнете с приготвянето на каквато й да е плънка, би трябвало да си отделите време, в което да подготвите самите патладжани. Измийте ги и ги подсушете. Вземете точилка и започнете да ги удряте с нея. След това ги разточете с точилката. Така зеленчукът е доста по апетитен и с мека сърцевина, а кората се резервира.

Идва ред на това да извършите сечения на всеки патладжан (по дължина). Получава се един задоволително огромен джоб, който можете да напълните с плънка по ваш избор или тази,която ние ви предлагаме.
Ето ги и продуктите:
• 3 патладжана;

• 1 глава лук;

• Люто чушле;

• Няколко скилидки чесън;

• 1 ч.ч. доматен сок;

• 300 гр. кайма;

• Черен пипер смлян;

• Зелени подправки;

• Сол на усет.
Начин на подготвяне:  Този маринован патладжан в буркан, ще ви накара да си оближете пръстите! Този маринован патладжан в буркан, ще ви накара да си оближете пръстите!
Това което вършим сега, с пристигналата есен, е да вършим буркани и доста зимнина, с която да сме готови за зимата. Тези мари...

Лукът и чесънът се запържват в малко лой. След като заловен златист тен, към тях се прибавя каймата и подправките. Запържват се всички артикули и най-после се прибавя и доматеното пюре. Оставя се да къкри за няколко минути на слаб огън, до момента в който водата не се изпари и се получи по-гъста плънка.

Пълните патладжаните със сместа с кайма и ги печете в авансово загрята фурна на 200 градуса до подготвеност. Не забравяйте да ги полеете с малко лой.

Можете да ги сервирате с гарнитура по ваш усет. Това ядене е еднообразно вкусно както топло, по този начин и студено.

Да ви е сладко!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР