Патладжаните са доста тежка храна, въпреки че са зеленчуци и

...
Патладжаните са доста тежка храна, въпреки че са зеленчуци и
Коментари Харесай

Защо чушките и патладжаните са тежка храна

Патладжаните са много тежка храна, макар че са зеленчуци и би трябвало да се усвояват елементарно и бързо. Те не се предлагат за деца под 2 години, защото детското стомахче може да не ги одобри добре.

Патладжаните са доста потребни и вкусни зеленчуци. Те съдържат витамин В и витамин С, желязо и мед, които работят добре на имунната система.

 Чушки и патладжания

Ниското наличие на въглехидрати разрешават патладжаните да се включват в диетични ястия. Патладжаните също по този начин съдържат витамин РР, който е доста потребен за организма.

Те съдържат калий и натрий, а също по този начин пектини, които спомагат за контролиране на нездравословния холестерол. Патладжаните съдържат антоциани, които пазят клетките на нервната система и защищават от Алцхаймер.

 Чушки

И макар всички тези потребни качества патладжаните се водят тежка храна, защото работят натоварващо на стомаха, а също по този начин и на бъбреците.

Тези зеленчуци стават още по-тежки, когато се сервират с лоен сос. Хората с проблеми с жлъчката не трябва да употребяват ястия с патладжани като пълнени патладжани. При болна жлъчка храни като спанак, киселец, лапад, коприва, патладжани и тежки туршии са изцяло неразрешени.

 Патладжани

При запържване патладжаните имат способността да поемат прекалено много лой, което ги трансформира в още по-тежка храна. Препоръчва се патладжаните да се пекат и да се обелят, след което да се употребяват за приготвянето на ястия и салати без в допълнение запържване.

Печените на грил без лой патладжани също се предлагат за хора, които желаят да внимават с храната.

Патладжаните би трябвало да се нарежат, да се посолят и след половин час да се изцедят от сока. По този метод се отстранява соланинът, който дава мъка на тези зеленчуци. Соланинът в огромни количества може освен да аргументи тежест в стомаха, само че също по този начин разстройство, дезориентация и даже кома.

Сами по себе си чушките не се водят тежка храна, само че запържването им и поднасянето им с мазни гъсти сосове ги трансформират в в действителност сложен за храносмилане артикул, изключително в случай че не са обелени и остават с люспата.

Гответе чушките на пара, режете ги пресни в салати или ги печете пълнени на фурна, с цел да се радвате на положително здраве и да не качвате килограми.

Пържените чушки с доматен сос са доста вкусни, само че за предпочитане е да го замените със свежа зеленчукова салата, изключително в случай че желаете да сте във форма за лятото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР