Пътен знак за ограничение на скоростта може да се превърне

...
Пътен знак за ограничение на скоростта може да се превърне
Коментари Харесай

Внимание, знак капан за шофьорите дебне на всеки 3 километра!

Пътен знак за ограничаване на скоростта може да се трансформира в капан за водачите на всеки три километра. Това откри инспекция, осъществена от в. Телеграф.

Причината е, че табелите не дават отговор на законовите условия и на процедура няма потребност от тях, само че все пак не се отстраняват от институциите поради тромава процедура, безапелационен бе ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при злополука Владимир Тодоров.

При последната си обиколка из страната специалистите от асоциацията и Пътна полиция преброили над 20 несъответствуващи пътни знака, с които се дефинира оптималната скорост от 50 или 60 км/ч. по 60-километров сектор сред София и границата със Сърбия – Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина.

Освен за шосето до сръбската граница, от организацията са подали сигнал и за редица други сектори. 

Сред тях е и пътят към Костинброд преди Волуяк. „ Той е четирилентов, като автомагистрала, даже е разграничен с мантинела. Ограничението обаче е 50 км/ч, тъй като се води обитаемо място, без това да е нужно. И несъмнено, съвсем постоянно там за нарушавания наблюдават костинбродските катаджии “, не скри Тодоров.

Пътните служители на реда по данни на водачите и неправяителствените организации се възползват от табелите за ограничаване на скоростта, които са постоянно събитие и по други сектори от българските пътища, и това постоянно предизвиква огромни главоболия на водачите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР