Първото впечатление се изгражда на подсъзнателно ниво, но е много

...
Първото впечатление се изгражда на подсъзнателно ниво, но е много
Коментари Харесай

Шест съвета за добро първо впечатление

Първото усещане се построява на подсъзнателно равнище, само че е доста мощно и трайно. Важно е по какъв начин сме облечени, изражението, ръкостискането. Въпреки че доста хора го подценяват, то несъмнено играе роля в построяването на облика ни и това по какъв начин ни възприемат другите. Ето 6 съвета за положително първо усещане:

Косата

Несресаната, мръсна, мазна или прекомерно третирана коса може да сътвори неправилно усещане за вас. Задължително е и ноктите ви да са чисти и поддържани.



Облеклото


Голяма част от първото усещане се свързва с облеклата . Дрехите ви би трябвало да са чисти, с прелестен тип, да са ви точни като размер. Дали отивате на изявление за работа или на бизнес среща, облеклото би трябвало да съобразите със обстановката. Обувките също са значими. Погрижете се те да са в изрядно положение.
 мъж ThinkStock/Getty Images
Аксесоарите

В никакъв случай не прекалявайте с бижутата . Аксесоарите би трябвало единствено да допълват облеклото, а не да разсейват.-->

Овладейте езика на тялото

Ако сте на изявление за работа, седнете решително и комфортно, само че не се накланяйте прекомерно напред или обратно. Ако интервюиращият не ви уточни съответно място, седнете право против него. Опитайте да не кръстосвате крайници или ръце, тъй като това издава защитна поза .

Старайте се да излъчвате положително отношение

Ако имате положително мислене и сте уверени и открити, това ще ви оказва помощ във всеки диалог. Никога не подценявайте откровената усмивка .
 среща ThinkStock/Getty Images
Добри обноски

Не преминавайте на “ти ” още през цялото време и не прекъсвайте събеседника си. Изключете звука на мобилния си телефон.
 среща ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР