Първото уиски, което ще бъде произведено от изцяло биодинамичен ечемик

...
Първото уиски, което ще бъде произведено от изцяло биодинамичен ечемик
Коментари Харесай

Пускат уиски от биодинамичен ечемик – гледан без пестициди и торове

Първото уиски, което ще бъде създадено от напълно биодинамичен ечемик пуска компанията Уотърфорд. Марката „ Биодинамик: Луна 1.1. ще се създава в партньорство с трима фермери от Ирландия, които не употребяват торове, пестициди и хербициди при развъждане на своя ечемик, от който след това ще се дестилира уискито.

Очаква се първите бутилки от питието да бъдат пуснати на пазара още през това лято.

Освен неизползването на нездравословни химични препарати фермерите ползват при развъждане на ечемика и характерни техники като засаждане на семена в сходство с съответни етапи на луната и употребяват коне за оран вместо машини. Както и малко по-странни на пръв взор способи като закопаване на пълнени с тор кравешки рога в почвата, на която се отглежда ечемика като натурален тор, който да подхрани реколтата.

Според производителя, тези способи ще създадат и уискито доста по-качествено и с по-добър усет. Освен това питието ще е и оптимално здравословно. Вече са дестилирани и първите 500 барела течност от биодинамичния ечемик. Биодинамичното земеделие се употребява все по-често от винарски мазета, само че в света на уискито компанията е пионер.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР