Първото си заседание проведе новоизбраният Управителен съвет на Съвета на

...
Първото си заседание проведе новоизбраният Управителен съвет на Съвета на
Коментари Харесай

Ректорът на ИУ – Варна бе избран за главен секретар на Съвета на ректорите

Първото си съвещание организира новоизбраният Управителен съвет на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в Република България. На 20 март 2024 година след  гласуване за заместник-председатели на съвета бяха определени ректорът на Софийския университет " Св. Климент Охридски " проф. доктор Георги Вълчев и проф. доктор Добри Ярков – ректор на Тракийския университет в Стара Загора. За основен секретар на сдружението бе определен ректорът на Икономически университет – Варна проф. доктор Евгени Станимиров.

Председателят на Съвета на ректорите проф. доктор Миглена Темелкова – ректор на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи, заяви, че съгласно протокола от Контролния съвет за Общото отчетно-изборно заседание, извършено на 13 март 2024 година, направените избори подхождат на устава и са законосъобразни.

Членовете на Управителния съвет единомислещо потвърдиха поддръжката си за мнението на предходното управление на Съвета на ректорите срещу отпадането на таксите за студентите по държавна поръчка. Сред бъдещите цели в работата си те показаха: разширение на общественото наличие на Съвета на ректорите и публичното му репутационно утвърждаване; улеснение на процедурите за приемане на визи от страна на задграничните студенти от страни отвън Европейския съюз и обезпечаване на резистентност за възнагражденията на университетския и административния състав на висшите учебни заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР