... първото, което си отива при загубата на памет, е

...
... първото, което си отива при загубата на памет, е
Коментари Харесай

Радан Кънев поиска да свалим шапка на Радев, че на шестата година все пак почете жертвите на комунизма

"... първото, което си отива при загубата наизуст, е самата визия за бъдеще. "

Може да харесваме Румен Радев, може да не го харесваме. Може да ободряваме негови позиции или да ги отхвърляме. Може да се тревожим от несъразмерната централизация на власт в ръцете му - и постоянно би трябвало да бъдем загрижени, когато в едни ръце има заплаха от събиране на прекалено много власт.

Но през днешния ден просто би трябвало да му свалим шапка. Това е исторически миг по пътя на българското общество към бъдещето.

Благодаря, господин Президент! “, написа Кънев.

Последователите му в обществените мрежи обаче не видяха чак подобен мотив за оптимизъм и даже упрекнаха Кънев в двуличие откакто точно „ Демократична България “ е в коалиция с Българска социалистическа партия, а Корнелия Нинова е вицепремиер в държавно управление.

Ето и част от мненията:

Виктор Димчев:

Не те ли е позор, Радане?

Андрей Ковачев:

След три години апели от моя страна, писмени с входящи номера, на които не отговори, откакто през вчерашния ден се обадих да ги подсетя (бяха още веднъж " не запомнили " ) през днешния ден се сетил на шестата година от неговия президентски мандат. Разбира се не отговори на следващото ми писмо. Явно би трябвало да съм благополучен, че съм го предиздвикал да пристигна през днешния ден с този букет и да го величая, забравяйке, че ходеше на 9 септември с много повече цветя. Забравайки, че предходната година направи конференция на този ден и се подигра с жертвите като сподели, че бил ходил да уважи " Владайското въстание ". Все отново очевидно е решил, че ще му е от изгода да мине пред меморияла през днешния ден и ще има хора, които доста ще му се радват. Доброто е, че в този момент всички се прекалнят пред жертвите! На думи, когато стане въпрос за знаците на палачите, всички бягат. За артефактите, за имената, за образователните стратегии. Каква битка беше да се трансформират образователните проекти по история. Това желаеме от Скопие, само че не сме го свършили у нас. Много тъжно. Явно през днешния ден ще се надпреварваме по двуличие.

Мирослав Тенев:

С какви очи ляво-либералната коалиция Демократична-България, която е математически общ брой от маргиналите Демократи за мощна България, Да, България, Зелено придвижване, през днешния ден ще се яви и ще приказва за паметта на жертвите на комунистическия трор, откакто подписа съдружно съглашение и ръководи дружно с Българска Социалистическа Партия, която е Българска комунистическа партия с друго име, и ръководят дружно с децата и внуците на комунистическите главорези?

Борис Станимиров:

На фона на годишното съревнование по антикомунизъм и провеждането на няколко обособени празнувания в разнообразни часове, с цел да може всеки наскърбен да е единствено измежду своята, най-праведна фракция, жестът е още по-голям! Credit, where credit is due!

Мария Ласкин:

Понеже няма трети мандат, към този момент няма да му трябват гласовете на БСП-електората. Цирк

Николай Димитров:

Да, незабавно му я смъкнах! Защо!? Зашото най-накрая от немай къде и кой знае с какъв брой ангажименти и ослушки извърши едно от обикновените си отговорности като президент и главнокомандващ!? А по кое време ше даде пояснение за какво до момента не го е сторвал!? И къде му е вицето!? Много елементарно взехте да раздавате индулгенции! Със сигурност НАТО няма да е толкоз затрогнато и няма да не помни усукванията към готовноста ни за сериозен ангажимет на източния фронт на Алианса.

Иван Зарев:

Цинизъм е постъката му.Вероятно чак в този момент е схванал какви са ги свършили партиийните му братя.Радане,вдигни си шапката,навън е студено,ще настинеш

Илиян Хаджиев:

Радан Кънев , на кого да " свалим шапка "?На американския дипломат?На съветския?На НАТО?Защото въпросът е ЗАЩО ЧАК СЕГА!?!?!г-н Президент?!?!Защото след 5 години мандат нито дума,а през днешния ден?!?!Лицемерието не може да се елементарни.Защото и Добри Джуров влезе в Църква с униформа.Това е същото.Позор за този човек...И още нещо.Той еСАМ.Цялото НДК е отцепено от полиция и жандармерия.Защо не е дружно с децата на жертвите на службата?!?!Както беше на Бузлуджа?!?!Позор!!!

Свилен Колев:

Рядко срещан цинизъм! А за Резидента - двуличие и на ниска цена PR е най-мекото, което може да се каже. Как не ви е позор бе!!!!

Стоян Иванов:

Мигар на шестата година като президент, първа от втория му мандат, в действителност Радев сервира цветя там? О, момент, поспри! (Цитат от Шилер, " Малка нощна музика ".)
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР