Първото и единствено засега предположение защо Верстапен отказа да изпълни

...
Първото и единствено засега предположение защо Верстапен отказа да изпълни
Коментари Харесай

Това ли е причината за издънката на Макс?

Първото и само към този момент съмнение за какво Верстапен отхвърли да извърши заповедите от бокса и да върне позицията на Перес през вчерашния ден, пристигна от двама нидерландски публицисти. Звучи налудничаво, само че към този момент други догатки няма. Освен тези, че Макс е самозабравил се лакомец, който се счита за по-голям от отбора, за който кара.

Става въпрос за Том Коронел (който има и богат спортен опит) и Ерик ван Харен, като Том работи за ViaPlay, а Ерик – за De Telegraaf. Според тях, повода за дейностите на Макс през вчерашния ден са свързани с Гран При на Монако тази година, където Перес взе успеха и малко по-късно беше доказан новият му 2-годишен контракт с Ред Бул.

В хода на квалификацията в Монте Карло Перес се завъртя в третата част на квалификацията и това принуди автобус шефът да спре сесията с червен байрак – по този начин другите водачи нямаха късмет да подобрят времената си. Перес започва трети в Монако, а Верстапен – 4-и.
 Перес и Ред Бул излъгаха Ферари в комплицираните условия и справедливо победиха в Монако Перес и Ред Бул излъгаха Ферари в комплицираните условия и справедливо победиха в Монако
Според Коронел и Ван Харен, Перес е признал пред Кристиан Хорнър и лекар Хелмут Марко, че се е завъртял съзнателно, с цел да усили възможностите си да завоюва в неделя. Верстапен е запомнил това и в този момент употребява мотива, с цел да си върне на Перес.
 8 надпревари от 2021, за които Макс е дебитор на Перес 8 надпревари от 2021, за които Макс е дебитор на Перес
Също, както в Малайзия през 2013 година, когато Себастиан Фетел открадна успеха на съотборника си в Ред Бул Марк Уебър като не съблюдава заповедите от бокса и по-късно разгласи, че по този начин си е върнал на австралиеца за старта в Бразилия през 2012, където Марк затвори Фетел и улесни офанзивата на Фернандо Алонсо.
 Перес: Верстапен сподели какъв е в реалност Перес: Верстапен сподели какъв е в реалност
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР