Първоинстанционни съдилища в страната уважиха искове на за отнемане на

...
Първоинстанционни съдилища в страната уважиха искове на за отнемане на
Коментари Харесай

Окръжни съдилища в страната уважиха искове на КПКОНПИ за отнемане на незаконно имущество

Първоинстанционни съдилища в страната почетоха искове на за лишаване на в общ размер на 1 719 153,79 лева, оповестиха от комисията.
Решения по три каузи са постановени от Окръжен съд Видин. От Захари В. и обвързвано с него лице се лишава сумата от 59 069,15 лева В. е упрекнат от прокуратурата за държане на акцизни артикули – цигари, в особено приспособен за задачата тайник в товарен автомобил. Със правосъдното решение се лишават суми по банкови сметки, както и паричната равноценност на два автомобила Ауди А6, един автомобил Ауди А4, един автомобил Мерцедес и един автомобил Пежо. Решението по това дело е дефинитивно.
От Петко М. и Албена М. се лишава имущество в интерес на страната в размер на 370 825,18 лева, представляващо суми по банкови сметки, както и три леки автомобила. Проверката на КПКОНПИ е почнала след съобщение от прокуратурата за повдигнато обвиняване против Петко М. за машинация. Той е работил като прокурист на компания за недвижими парцели и е въвел в подвеждане лица, че ще им построи и ще им трансферира собствеността върху недвижими парцели, като за задачата е приемал пари от тях.
 КПКОНПИ желае лишаване на нелегално добито имущество за над 3,8 милиарда лв. КПКОНПИ желае лишаване на нелегално добито имущество за над 3,8 милиарда лв.
730 са формираните по искане на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество цивилен де...
От Петър В. и обвързвано с него сдружение се лишава сумата от 948 577,55 лева Той е наказан да заплати и правосъдните разходи в размер на 21 208 лева Петър В. е упрекнат от прокуратурата за това, че е взел участие в проведена незаконна група, както и в пране на пари, обвързвано с банкови преводи в размер на близо 1 млн. лева, като е можел да допусна, че средствата са добити посредством машинация, осъществена на територията на Република Франция. За задачите си той е заел хакери, профилирани в реализирането на електронно-банкови фалшификации, посредством разтрошаване на паролите за достъп и сигурност на клиенти (физически и юридически лица) на френски банки. Сумите са били превеждани на другите участници в незаконната група и са били изнасяни с следващи преводи до Русия и Израел. При инспекция е открито, че компанията на В. е „ кухо “ сдружение, което не е правило никаква комерсиална активност и е основано особено за осъществяване на банкови транзакции с незаконно изтеглени посредством хакерски интервенции парични средства и последващото им изнасяне в трети страни за „ изпиране “. От ответника не са показани доказателства за каквато и да е стопанска активност, от която да се осъществят приходи, нито са декларирани или плащани налози.
Окръжен съд – Кърджали е почел искова молба на КПКОНПИ против Хасан Х. и обвързвано с него лице на стойност 63 573,50 лева Отнемат се апартамент в с. Черноочене, обл. Кърджали, два леки автомобила и парични суми. Х. е упрекнат от прокуратурата за трафик на хора през границата с Република Турция.
Окръжен съд – Хасково е постановил решение, с което се лишава имущество в интерес на страната от Валентин П. и обвързвано с него лице на обща стойност 58 306,11 лева В отнетото имущество се включват още два леки автомобила „ Мерцедес “, един лек автомобил „ Фолксваген Пасат “, суми по банкови сметки, както и равностойността на към този момент отчуждени коли. П. е упрекнат от прокуратурата за държане и разпространяване на акцизни артикули без бандерол (цигари).
Окръжен съд – Плевен е почел иск на КПКОНПИ против Тодор М. и обвързвано с него лице. Отнема се имущество на стойност 218 802,30 лева, което включва – двуетажна къща в с. Буковлък, общ. Плевен, две автомобила, парични суми и златни украшения. Частично е отритнат искът на КПКОНПИ за лишаване на парични суми по банкови сметки. Тодор М. е упрекнат от прокуратурата за произвеждане на акцизни артикули без позволение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР