Криминалисти от Шумен задържаха трима души, непосредствено след извършена сделка

...
Криминалисти от Шумен задържаха трима души, непосредствено след извършена сделка
Коментари Харесай

Сделка с наркотици: Задържаха трима души в Шумен

Криминалисти от Шумен задържаха трима души, директно след осъществена договорка с наркотични субстанции, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи.

Около 18:00 часа в петък, в хода на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне, попречване, секване и откриване на закононарушения, свързани с наркотични субстанции, на паркинг на ул. " Искър " в Шумен е осъществена инспекция и последвало претършуване в лек автомобил " БМВ " с шуменска регистрация. В автомобила, ръководен от 33-годишен шуменец и пътуваща в него 30-годишна локална жителка, криминалистите намерили и иззели сумата от 250 евро.

В същото време е спрян лидер на лек автомобил " Шевролет ", ръководен от 27-годишен гражданин на Велико Търново. В него е открит и конфискуван плик с към 50 грама суха тревна зелена маса. По негови данни веществото е " чай за пушене ", закупено за сумата от 250 евро.

Случаят е докладван в способената прокуратура, а работата по него траяла под надзора ѝ. В хода на формираното досъдебно произвеждане за разпространяване на наркотични субстанции е осъществено претършуване в жилище, населявано от 33-годишния мъж от Шумен, който продал на 27-годишния " чая за пушене ".

Намерени и конфискувани са два полиетиленови плика с към 50 грама суха зелена тревна маса, три транспарантни полиетиленови плика с жълтеникаво-бяло прахообразно вещество, които следва да бъдат изследвани и две електронни везни.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

Полицаи откриха и иззеха опиати от жилища в Шуменска област през април, а петима мъже бяха арестувани в Шумен и Нови пазар за владеене на опиати през март.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен регистрира спад на закононарушенията и нарастване на разкритите престъпни действия през 2023 година При незаконните действия с наркотични субстанции се следи резистентност, бе обявено при доклада за активността на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен през 2023 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР