Първо взимате един уок, едно пиле и зеленчуци, всички останали

...
Първо взимате един уок, едно пиле и зеленчуци, всички останали
Коментари Харесай

Нудълс с пиле и зеленчуци

Първо взимате един уок, едно пиле и зеленчуци, всички останали детайлности по какъв начин се подготвя най-вкусното пиле ще намерите в рецептата ни

Необходими Продукти

● нудълс - 300 - 400 г с яйца и пшенично брашно
● лук - 1 бр.
● моркови - 2 бр.
● гъби - 200 - 300 г
● кълнове
● чушки - 2 - 3 бр.
● люти чушки - 2 - 3 бр.
● пилешки гърди - 500 г
● джинджифил - 1 ч.л.
● чесън - няколко скилидки, или на прахуляк
● олио
● чили - 1 ч.л.
● соев сос - на усет
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● нишесте - 3 с.л.
● захар - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Китайска храна се готви най-добре в Уок, само че в случай че нямате, може да употребявате различен бездънен тиган. Готви се на доста мощен огън, за това най-добре подгответе всичко авансово, с цел да ви е на разположение.

Първо мариновайте месото, защото би трябвало да седи в марината най-малко 20-30 минути. Нарежете месото на жулени с идентична величина и залейте с 1-2 с.л. олио, 2-3 с.л. нишесте, 1 с.л. соев сос, черен пипер, щипка сол, половин чаена лъжица захар, чесън на прахуляк. Разбъркайте добре и оставете в хладилника.

Сварете приготвените нудълс съгласно напътствието на пакета. Основните правила са, че би трябвало да ги сложите, откакто водата е завряла и нормално лишава 4-5 минути да се сготвят, само че преди този момент ги начупете на по-малки късчета. Готовите нудълс изцедете от водата и полейте щедро със (сусамово) олио, което няма да разреши те да залепват.

Нарежете морковите, гъбите и чушките на жулени (ивички нарязани под ъгъл), като внимавате те да са с идентична величина, с цел да се изпържат отмерено и останат хрупкави. Лютата чушка нарежете на колелца, а лука на 4-5 части.

Сложете 2-3 супени лъжици олио и загрейте доста добре на висока температура. Сложете нарязаното месо и пържете за няколко минути. Когато месото е готово, изкарайте го от мазнината и оставете встрани.

В олиото, което сте пържили месото, сложете 1 ч.л чили, половин чаена лъжица нарязан на ситно чесън и джинджифил. 20 сек. по-късно сложете зеленчуците, като се поставят по-твърдите зеленчуци първо (морков, чушка, лук).

Тъй като се пържи на доста висока температура, бъркайте на постоянно и очаквайте зеленчуците да са подготвени доста бързо. Когато прецените, че зеленчуците са подготвени, намалете котлона, прибавете месото и нудълс. Сложете 1-2 с.л. соев сос, 1 ч.л. олио.

Сервирайте пастата неотложно, до момента в който е още топла.

Приятен вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР